Navega cap amunt
Inicia

 El Ple aprova per unanimitat la declaració institucional en defensa de les platges de Sagunt

11/09/2019
Gabinet de Comunicació
Moments abans a la sessió plenària, l’AAVV de les platges d’Almardà, Corint i Malva-rosa va convocar una manifestació a les portes del ConsistoriEl Ple va aprovar ahir, en la sessió plenària que correspon al mes d'agost, la declaració institucional en defensa de les platges de Sagunt per unanimitat. Amb els vots a favor de tots els membres de la Corporació, es va acordar instar el Ministeri de Costas que es duga a terme un projecte simultani a les platges de Sagunt per a evitar els problemes que ocasione el projecte de les platges d'Almenara i La Llosa.

L'Associació de Veïns de les platges d’Almardà, Corint i Malva-rosa van convocar ahir, al voltant de les 16.30 hores, una manifestació a les portes del Consistori en defensa de les platges de Sagunt, a la qual van assistir tots els representants dels grups polítics del municipi mostrant el seu suport. El mateix que posteriorment, en el Ple, oferirien amb els seus vots a favor a la declaració institucional presentada.

Uns dies arrere es va celebrar una Comissió Informativa Especial sobre la Remodelació de les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corint en la qual, de manera consensuada amb l'alcalde, els representants dels grups polítics i d'associacions veïnals afectades, es va redactar la declaració institucional que ahir es va aprovar en la sessió plenària. Per este motiu, hui està prevista una reunió en la demarcació de Costas a València, amb els mateixos representants que van acudir a la comissió a Sagunt, per a exigir totes les mesures que recull la declaració.


I, és que, en nombroses ocasions, tant l'Ajuntament de Sagunt amb pronunciaments plenaris i de la Junta de Govern, com l'Associació de Veïns d’Almardà han manifestat el seu rebuig al projecte d'estabilització de la costa en el tram sud de la província de Castelló, perquè no garantix que no s'afecte negativament el litoral del nord de Sagunt, és a dir, a les platges de Malva-rosa, Corint i Almardà.

Per estos motius, l'Ajuntament de Sagunt sol·licitarà de nou al Ministeri de Costas que conteste a les al·legacions aportades per l'Ajuntament en diverses ocasions; que l'execució dels projectes de regeneració de tota la zona es faça de manera simultània i coordinada, realitzant intervencions sòlides i duradores que garantisquen l'estabilitat de la costa de Sagunt. És a dir, l'Ajuntament es negarà si no es duen a terme simultàniament el projecte de les platges de Sagunt i el de les platges d'Almenara i La Llosa.

D'altra banda, l'Ajuntament de Sagunt instarà a la demarcació de Costas a dur a terme de manera urgent les actuacions adequades per a garantir la seguretat dels banyistes en l'accés al mar, abans que arribe l'època de bany. Així com donar trasllat de l'acord a la Demarcació de Costas a València, a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar i al Ministeri per a la Transició Ecològica.


Segons recull la declaració institucional, actualment existixen problemes greus d'erosió reconeguts pel propi Ministeri, a més de la gran quantitat de grava que pràcticament està arribant a la platja de Canet d'En Berenguer. Tot això sumat al problema de seguretat existent per a banyistes en l'accés al mar sense que s'estiguen duent a terme intervencions que resolguen, encara que siga de manera provisional, este problema conforme s'havia promés.

El text afirma que, fa poc més d'un mes, es va adjudicar la redacció del ‘Projecte de regeneració de les platges de Canet, Almardà, Corint i Malva-rosa, T.T.M.M. de Canet d'en Berenguer i Sagunt’, la qual cosa suposa que la seua redacció no estarà finalitzada fins a maig de 2020 aproximadament. Si a això se li suma el temps que es podria demorar l'execució del futur projecte suposen diversos anys sense donar solucions mentre s'executa una altra obra que agreujarà els problemes del nostre litoral. Per això, continuen defensant que, si el litoral del municipi d'Almenara necessita una intervenció, el de Sagunt, que és confrontant pel sud, també. I la intervenció ha de ser mitjançant un projecte global que contemple la problemàtica comuna de tota esta zona litoral, que aporte solucions sòlides i duradores.​​


​​