Navega cap amunt
Inicia

 Darío Moreno de PSOE ja és alcalde de Sagunt

15/06/2019
Gabinet de Comunicació
Moreno ha sigut elegit i iniciarà el seu govern amb la incorporació d’Esquerra Unida
Darío Moreno, de PSOE, ja és alcalde de Sagunt després d'haver obtingut nou vots i haver sigut triat amb el suport d'Esquerra Unida. PSOE iniciarà el seu govern amb un total de set edils als quals se sumen els dos regidors d'Esquerra Unida.

La sessió plenària ha començat amb la constitució de la Mesa d'Edat, necessària per a formalitzar el jurament o promesa del càrrec de regidor i formada per l'edil de més edat i el de menys de la Corporació Municipal. En este cas, han sigut Pilar Berna García i Carolina Forts Gallur, respectivament. Posteriorment, els 25 edils han procedit a jurar o prometre el seu càrrec.A continuació, els cap de llista de cada formació política han presentat la seua posició política, així com les seues prioritats en relació a la legislatura que ara comença: VOX amb Alejandro Vila, Ciudadanos amb Salvador Montesinos, Esquerra Unida amb Guillermo Sampedro, Partido Popular amb Sergio Muniesa, Iniciativa Porteña amb Manuel González, Compromís amb Quico Fernández i PSPV-PSOE amb Darío Moreno. Únicament PSPV-PSOE, Iniciativa Porteña i el PP han presentat la seua candidatura a alcalde de la ciutat.

Després, s'ha procedit a realitzar la votació, que ha quedat de la següent manera: PSPV-PSOE ha obtingut 9 vots, IP 5 vots i PP 3 vots. Per tant, Darío Moreno ha sigut investit alcalde de Sagunt per a la legislatura 2019-2023 i, en principi, formarà govern juntament amb els altres sis regidors del seu partit: María José Carrera, Javier Raro, Gloria María Parra, Francisco Alejandro Sotoca, Natalia Antonino i Francisco Javier Timón; als quals se sumen també els dos edils d'Esquerra Unida: Guillermo Sampedro i Roberto Rovira.A l'acte també han assistit com a convidats la diputada en el congrés Roser Maestro, la exalcaldesa Gloria Calero, l'expresident de la Diputació Toni Gaspar i l'exdiputada en el congrés Margarita Pin.

La Corporació Municipal 2019-2023 ha quedat constituïda així: PSPV-PSOE amb set regidors, Compromís amb cinc regidors, igual que Iniciativa Portenña, PP amb tres regidors, Ciudadanos amb dos, Esquerra Unida també amb dos i VOX amb un regidor.

Concretament, els regidors de PSOE són Darío Moreno Lerga, María José Carrera Garriga, Javier Raro Galda, Gloria María Parra Calero, Francisco Alejandro Sotoca Ruíz, Natalia Antonino Soria i Francisco Javier Timón Saura. Els regidors de Compromís són Francesc Fernández Carrasco, Asunción Moll Castelló, Josep Manuel Gil Alcamí, José Manuel Tarazona Jurado i Maria Josep Soriano Escrig. IP compta amb  els regidors: Manuel González Sánchez, Juan Antonio Guillén Julia, Pilar Berna García, Cosme José Hernández Sánchez i Carolina Fuertes Gallur. Els regidors del PP són Sergio Ramón Muniesa Franco, María Isabel Sáez Martínez i Davinia Bono Pozuelo. EUPV compta amb dos regidors, Guillermo Sampedro i Roberto Rovira. Els regidors de Ciudadanos són Salvador Montesinos Zamorano i Raúl Castillo Merlos. Finalment, el regidor de VOX és Alejandro Vila Polo.​