Navega cap amunt
Inicia

 Iván Carbonell Iglesias ha guanyat el XIV Premi de Narrativa “Ciutat de Sagunt”

22/10/2012
Gabinet de Comunicació
Enguany també han sigut guardonats Josep Ribera i Condomina amb el XV Premi de Poesia “Jaume Bru i Vidal” i Joan Manuel Matoses Morant amb l'IX Premi de Teatre “Pepe Alba”

Els guanyadors dels premis literaris “Ciutat de Sagunt” d'enguany ja es coneixen. En aquesta ocasió, el guardonat amb el XV Premi de Poesia “Jaume Bru i Vidal” ha sigut Josep Ribera i Condomina, en l'IX Premi de Teatre “Pepe Alba” ha sigut Joan Manuel Matoses Morant i en el XIV Premi de Narrativa “Ciutat de Sagunt” l'obra d'Iván Carbonell Iglesias ha quedat per sobre de les altres competidores.
 
 
La decisió del jurat  va ser comunicada en la gala que va tenir lloc divendres passat en la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt i a la qual van assistir la delegada del Gabinet de Promoció del Valencià, Davinia Bono; el regidor de l'Equip de Govern, Paco Villar; i alguns membres de l'Oposició: José Luis Chover, Natalia Antonino, Manuela Oliver (del Partit Socialista), Quico Fernández (del BLOC-Compromís) i Fernando López Egea (d'Esquerra Unida). L'acte ho va conduir, com és tradició, la companyia de teatre local Camí de Nora.

Bono va aprofitar l'ocasió per a felicitar als guardonats i agrair la participació de 123 escriptors enguany, del jurat i de l'artista Anna Pastor, encarregada de dissenyar la ceràmica dels premis. A més, va declarar que “els Premis Literaris Ciutat de Sagunt són un encontre de pluralitat per diferents motius. Una conjunció d’esforços d’origen divers amb un denominador comú, com és el foment de la literatura i, concretament, de la literatura en valencià. Una prova de la pluralitat és la diversitat d’enfocament en els modalitats que és convoquen: narrativa, teatre i poesia”. També va recordar que el consistori ha signat un protocol amb la consellería d'Educació i la Acadèmia Valenciana de la Llengua per a disposar de l'Oficina de Promoció del Valencià. “Enguany vull manifestar en eixe àmbit de la normalització lingüística que en els pròxims mesos presentarem el Pla de Normalització, tot en el marc d’un manual d’estil que consolidarà l’ús de la nostra llengua en l’administració”, va avançar per a concloure.
 

En la modalitat de poesia, Josep Ribera i Condomina (Faura, Camp de Morvedre, 1966) ha sigut el guanyador del premi de 2.000 euros amb una obra poètica simbolista, provocativa i insolent, en paraules de Manel Rodríguez Castelló. És doctor en Llengua i Literatura Catalans per la Universitat de València. La seua activitat professional se centra en la investigació en el camp de la lingüística i en la docència, tant en secundària com en la Universitat de València i la Universitat Oberta de Catalunya. És autor de llibres de poemes, ha col·laborat en creacions col·lectives, ha realitzat traduccions literàries i els seus poemes estan catalogats en diverses antologies.

Per la seua banda, en la modalitat de teatre, Joan Manuel Matoses Morant (Gandia, 1975) ha sigut el guanyador del premi 2.000 euros amb l'obra “Àfrica”, un text teatral ambientat en un futur apocalíptic. És professor d'institut de secundària i ha escrit contes, novel·les juvenils i ressenyes literàries. A més, és col·laborador habitual de la companyia teatral valenciana JU-JA.
 
 
Finalment, En la modalitat de poesia, Josep Ribera i Condomina (Faura, Camp de Morvedre, 1966) ha sigut el guanyador del premi de 2.000 euros amb una obra poètica simbolista, provocativa i insolent, en paraules de Manel Rodríguez Castelló. És doctor en Llengua i Literatura Catalans per la Universitat de València. La seua activitat professional se centra en la investigació en el camp de la lingüística i en la docència, tant en secundària com en la Universitat de València i la Universitat Oberta de Catalunya. És autor de llibres de poemes, ha col·laborat en creacions col·lectives, ha realitzat traduccions literàries i els seus poemes estan catalogats en diverses antologies.