Navega cap amunt
Inicia

 Joventut presenta el cartell de la cinquena edició de l’Splash Sagunt: Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana

09/02/2018
Gabinet de Comunicació
El festival se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de març en el Casal Jove del Port de Sagunt

El compte arrere per a la cinquena edició de l’Splash Sagunt: Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, que se celebra els dies 23, 24 i 25 de març en el Casal Jove del Port de Sagunt, ha començat amb la presentació del seu cartell, signat per Cristina Durán. A l'acte ha assistit l'autora al costat de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, i el responsable del color, Miguel Ángel Giner.

Quico Fernández ha declarat: “Este tipus d'actes, de programacions culturals que es fan des de Joventut i altres departaments, són els que demostren que Sagunt és Capital Cultural Valenciana, no perquè planteje un projecte de futur, sinó perquè ja té un projecte de present. I perquè sense cap tipus de dubte estem elaborant un calendari no per a l'any que ve, sinó que ja estem fent en estos moments, que justifica perfectament que som una de les ciutats més creatives i amb major dinàmica cultural. I açò no solament és pel departament de Cultura, sinó que està el departament de Joventut amb una proposta molt innovadora i molt potent”.

Guillermo Sampedro ha declarat: “Tradicionalment, el festival ha agafat sempre a il·lustradores per a fer el cartell de l’Splash. Enguany també repetim amb il·lustradora, la veritat és que feia temps que voliem comptar amb Cristina Durán. Ella sempre ha col·laborat amb el festival presentant els seus treballs i més coses, però en esta ocasió fa un plus fent el propi cartell. En poques setmanes presentarem el festival i anunciarem continguts, autors, autores, etcètera”.

El cartell, afirma Durán, “reflecteix l'essència del que és l’Splash per a mi, que el còmic entra, es compartix i arriba a tot tipus de famílies, que ens dóna calor, ens alimenta amb històries de tot tipus i està present en les nostres vides de moltes maneres. Per açò a través de les canonades veiem que van eixint els llibres que arriben a les mans de persones en tota la seua diversitat, sense etiquetes, de totes les edats i races, de tots els gèneres, fins i tot animals i éssers fantàstics”.​


 El cartell d'enguany i la seua autora, Cristina Durán.​
 

L’Sp

lash continua en la seua tradició de cartells signats per dones. Abans de Cristina Durán van ser Ada Díez, Ana Oncina, Laura Pacheco i Susanna Martín. Totes elles formen part de la família Splash i en ell han deixat el seu segel

l.

L

’Splash és l'únic festival de còmics plenament públic. Va nàixer fa quatre anys en el departament de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt i el seu model s'ha estructurat en dos vessants: una és l'acostament entre autors/es i públic; i la segona és el foment de la lectura entre els joves.

El suport institucional de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport reforça una aposta decidida per un espai cultural propi i públic a la Comunitat Valenciana al voltant del novè art. El seu caràcter gratuït (no cal pagar entrada per a gaudir dels seus esdeveniments) s'allunya d'espectacles carregats amb parafernalia que res té a veure amb el còmic i la il·lustració.

Mentre s'ultimen els preparatius de l’Splash ja està oberta l'exposició Prehistòria i Còmic en el Centre Cívic del Port de Sagunt, que servix de tret d'eixida per al festival. Comissariada per Álvaro Pons i Helena Bonet, i afavorida pel Museu de Prehistòria de València, l'exposició s'ha inaugurat a Sagunt per a anar obrint boca. El cartell d'esta exposició està signat per Paco Roca i estarà oberta al públic fins al 17 de març. L’Splash ha organitzat visites guiades a l'exposició entre els alumnes de primària i secundària.

Totes les novetats de l’Splash 2018 s'aniran actualitzant en la web a partir de l'1 de març, data en la qual es presentaran tots els seus continguts i protagonistes en el Col·legi Major Rector Peset de València, amb la presència d'autoritats de la Conselleria de Cultura, de l'Ajuntament de Sagunt i organitzadors. Coincidint amb la presentació, el Col∙legi oferix una de les exposicions més contundents d’APIV (Associació Professional d'Il·lustradors de València): Refugi Il∙lustrat.

Com sempre, tres intensíssims dies amb el còmic com a únic protagonista i una festa del còmic per a majors i menuts, en el qual participaran quasi una trentena d'autors/es nacionals i internacionals.