Navega cap amunt
Inicia

 La qualitat i el talent defineixen la variada programació cultural de tardor 2013

24/09/2013
Gabinet de Comunicació
L'àmplia oferta tardorenca de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt explicarà enguany amb el prestigiós trompetista valencià de jazz, David Pastor i amb l'actuació de María Luisa Merlo en l'obra “Vila Puccini”.
 
Representacions teatrals de companyies locals i valencianes, espectacles per a xiquets, actuacions musicals, exposicions, el clàssic “Festival de Titelles” i la tradicional mostra del concurs de fotografia turística “Ciutat de Sagunt” conformen la completa oferta cultural per a aquesta pròxima temporada. Una de les grans novetats és la inclusió del gènere del jazz dins de la programació, amb l'actuació del prestigiós trompetista valencià David Pastor o l'actuació de la famosa actriu María Luisa Merlo en l'Auditori Joaquín Rodrigo.

Una programació cultural que destaca, en paraules de la regidora delegada de Cultura, Maribel Sáez, “per la seua qualitat i varietat, adaptada als gustos de tots, així com el suport a les companyies locals. Hem realitzat un gran esforç des del departament per a mantenir la qualitat, potenciant alhora les obres dels grups, associacions i companyies locals, la labor de les quals considerem imprescindible. La nostra prioritat és recolzar allò nostre, acollint també als artistes d'altres llocs”. 
  
Teatre “amateur”
  
Dins de la programació, ocupen un lloc important les representacions de teatre amateur, que permeten que els afeccionats a l'art dramàtic puguen gaudir de l'adrenalina d'eixir a l'escenari. Es el cas de l'obra “Immóbiles”, de l'Associació Cultural Luis Cendoya, que tindrà lloc en el Teatre de Begoña de Port de Sagunt el 14 i 15 de desembre. 
  
Programació estable de Teatre
 
Quant a la programació estable de teatre, el quartet Melomans sorprendrà al públic amb el seu variat repertori musical a cappella que fusiona teatre i humor. L'espectacle còmic-musical per a tots els públics “Melomans desconcierto” arribarà a la Casa Municipal de Cultura el 15 de novembre.
 
A més, l'agrupació Las Sillas oferirà un espectacle per a adults en valencià, titulat “A Prop”. Per la seua banda, Juja Teatre mostrarà el seu costat més crític i satíric en la seua àcida comèdia de carrer “Urbanitaz!”, en la qual proposa un viatge als recovecos nocturns més absurds d'una gran ciutat. I un nou viatge, en aquest cas a la dictadura franquista, proposa JM Gestión Teatral amb l'obra “El Florit Pensil”, que explica les aventures d'uns xiquets sotmesos a la brutalitat del sistema educatiu que va dominar l'Espanya de postguerra, en clau d'humor. Finalment, “Eva's Show”, de la companyia Bramant Teatre, serà l'encarregada de posar el punt final el 29 de novembre a la programació estable de teatre en la Casa Municipal de Cultura.
 
 
XXI Festival de Titelles
 
Els xiquets també tenen un espai especialment pensat per a amenitzar la temporada nadalenca amb el XXI edició de el “Festival de Titelles”. Els dies 26, 27 i 28 de desembre podran gaudir de divertits i vistosos espectacles de marionetes com: “El espantapájaros fantasma”, de Teatre Mutis; “El conte de la lletera”, de Xip Xap Teatre; o “Lupa Teatre”, de la companyia El inventor de niños. Les tres actuacions tindran lloc en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt a les 18 hores.
 
  
Música
 
Des d'octubre fins a desembre tindran lloc en el Teatre de Begoña de Port de Sagunt i en l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt les actuacions dins de la programació musical. Una de les actuacions més destacades és la de l'actriu María Luisa Merlo, que interpreta a una diva de l'òpera en la vespra de la seua última funció en l'obra “Villa Puccini”, amb l'actuació de la reconeguda cantant valenciana Emilia Onrubia, que dóna vida musical a les partitures de Puccini.
La Societat Musical Lira Saguntina i la Unió Musical Porteña, amb les seues respectives agrupacions musicals ens faran gaudir de la música en la festivitat de Santa Cecilia, patrona dels músics, i amb els tradicionals concerts de Nadal. També podrà apreciar-se el talent del prestigiós músic de jazz, natural de Sedaví, David Pastor. El trompetista valencià sol participar amb freqüència amb músics nacionals de jazz com Perico Sambeat o Ramón Card i ha tocat amb artistes internacionals com Clark Terry o Dave Glasser, entre uns altres.
 
També destaca “Sorolla Piano Trio”, que compta amb l'actuació del violinista saguntino Raúl Arias, en la qual podrà demostrar la seua cuidada tècnica i la seua destresa amb les cordes. Unes altres de les actuacions musicals seran la Polifonia de Veus de Cambra i la música barroca de Harmonia del Parnàs.
 
 
Exposicions
 

En el Centre Cívic Antic Sanatori podran contemplar-se les exposicions “Gradaciones de lo cotidiano”, de Rubén Fresneda Romera i l'obra d'Enric Oliver García. Mentrestant, en la Casa Municipal de Cultura, tindran lloc les exposicions fotogràfiques d'Ángel Villalba Fonfría, sobre les competicions de Vela Llatina en l'Albufera de València, així com la mostra dels millors treballs presentats en el XXV Concurs de Fotografia Turística “Ciutat de Sagunt”. També podran visitar-se en el mateix lloc les exposicions de fotografia del col·lectiu Contarte i la mostra de pintura de Rosa Vacas, impulsada aquesta última per Amaranto Cultural.