Navega cap amunt
Inicia

 Cinema documental nacional i internacional en una nova setmana del festival puntoDOC

15/10/2020
Gabinet de Comunicació
El Casal Jove acollirà una setmana més les projeccions del festival, esta setmana de dos documentals espanyols, un francés i un d'El Salvador


El festival puntoDoc de cinema documental organitzat per la Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt continua una setmana més, esta vegada amb la projecció de quatre documentals, dos d'ells espanyols, un francés i un salvadorenc.

Les sessions seran hui, dijous 15 d'octubre, demà, 16 d'octubre i el cap de setmana en el Casal Jove i a les 19 hores amb accés lliure però aforament limitat com a mesura de seguretat sanitària per COVID-19.

Dins del cicle ThIA.DOC, hui dijous, 15 d'octubre, s'emetrà el documental francés Les nostres derrotes (Ens défaites our defeats, 2019) de Jean-Gabriel Périot que oferix un retrat de la vinculació de la societat amb la política a través d'un joc de reinterpretació a càrrec de l'estudiantat de secundària que reflexiona sobre conceptes com els sindicats, el capitalisme o les revolucions socials mentre interpreten i dirigixen extractes de pel·lícules del Maig del 68.

El divendres 16 d'octubre, dins del cicle HR.DOC, serà el torn Varados (Espanya, 2019) una cinta d'Helena Taberna en la qual acosta a l'espectador a la vida quotidiana dels milers de refugiats de llarga duració que esperen que Europa els aculla, lluitant per mantindre viva l'esperança malgrat les precàries condicions sota les quals subsistixen. En edificis ocupats a Atenes o en camps de refugiats repartits per tot el país, estos homes i dones seguixen a l'espera d'una documentació que els permeta continuar amb les seues vides.El dissabte, 17 d'octubre, serà el torn del cinema documental per a tots els públics ja que, dins del cicle Kids.DOC, es projectarà Buñuel en el laberinto de las tortugas, França dels anys 30 del segle XX on el cineasta Luis Buñuel veu com se li tanquen totes les portes després de l'escandalosa estrena de la seua primera pel·lícula La Edad de Oro. El seu bon amic Ramón Acín compra un bitllet de loteria amb la promesa que si guanya pagarà el documental de Buñuel sobre Las Hurdes, a Extremadura, una de les regions més pobres i oblidades d'Espanya. Esta cinta és guanyadora del premi al Millor Film d'Animació en els Premis de Cinema Europeu, a la Millor Banda Sonora en el Festival de Màlaga o al Goya a Millor Pel·lícula d'Animació de quatre nominacions, entre altres premis.


Per finalitzar la setmana, el diumenge, 18 d'octubre, serà el torn del cinema documental més internacional, en el cicle HR.DOC, amb la projecció salvadorenca de Cachada: The opportunity (El Salvador, 2019) de Marlén Viñayo. La cinta conta la història de cinc dones salvadorenques, venedores ambulants i mares solteres que es guanyen la vida com ho han fet totes les dones de les seues famílies generació rere generació: venent als carrers i mercats de San Salvador. No obstant això, elles han decidit embarcar-se amb l'actriu i directora Egly Larreynaga en una aventura molt poc usual: formar una companyia de teatre i posar en escena les seues cruels històries de vida. El que va començar sent un experiment s'ha convertit en la possibilitat de canviar les seues vides.​