Navega cap amunt
Inicia

 L'Ajuntament de Sagunt rehabilitarà l'ala oest de la Gerència amb el Pla d'Ocupació local

15/11/2013
Gabinet de Comunicació
L'actuació compta amb un pressupost de 150.000 que inclou la redacció del projecte, l'adreça i l'execució de l'obra
L'Ajuntament de Sagunt rehabilitarà en les pròximes setmanes l'ala oest de l'edifici de la Gerència que alberga la seu de la societat Unión Musical Porteña (UMP), seguint el projecte ajudicat a l'empresa DAU Arquitectos. La millora de l'immoble es realitzarà amb un pressupost de 150.000 euros procedents del Pla Mixt d'Ocupació i consistirà en el reforç de l'estructura i de les cobertes, l'adequació del sistema elèctric i de la fusteria exterior, l'accessibilitat dels lavabos, així com l'adaptació de l'edifici a la normativa vigent sobre incendis. L'execució de l'obra, el pressupost de la qual és de 130.000, serà adjudicada a una empresa una vegada conclosos els tràmits administratius dins de la línia REACTIVA del Pla Mixt d'Ocupació.

Aquest pla de l'Ajuntament de Sagunt està dotat amb més de sis milions d'euros i ja ha creat 360 llocs de treball directes, als quals cal sumar les ocupacions indirectes que s'estan generant en les diferents línies d'actuació, com és aquest cas.

L'immoble, que data de mitjan el segle passat, va ser construït com a ampliació de les oficines d'Alts Forns del Mediterrani i ha sigut objecte de diverses reformes durant els últims anys executades per l'Ajuntament. El regidor delegat especial del Pla d'Ocupació, Sergio Muniesa, ressalta la triple funcionalitat d'aquesta intervenció: “Recuperem d'una banda un edifici emblemàtic per al patrimoni industrial de la nostra ciutat, complint la filosofia del Pla Mixt d'Ocupació, ja que generem llocs de treball de forma indirecta entre les persones aturades del municipi. A més, aqueixa tornada social té un doble vessant, ja que facilitem així que quasi 500 xiquets i joves puguen aprendre música en un entorn històric”. El també titular de Presidència valora positivament el treball conjunt de les formacions polítiques del Consistori: “tots els grups que hem participat en aquest pla d'ocupació estem orgullosos de recuperar un edifici com aquest”.

Muniesa realitzava ahir aquestes declaracions durant la seua visita al costat de la directiva de la societat a la seu de la UMP, a la qual també van assistir altres regidors de l'equip de govern i de l'oposició i en la qual els responsables de l'empresa adjudicatària van detallar les actuacions a realitzar. Per al reforç de l'estructura, es revisarà l'estat dels pilars, per a veure el grau de corrosió que ha ocasionat en ells la humitat existent en el soterrani a causa de filtracions d'aigua. Malgrat aquest problema, l'edifici no presenta risc, ja que els pilars de ferro no han perdut secció, sinó només han vist disminuït el volum del seu revestiment. Les parets del soterrani es revestiran amb morter contra el foc i s'adequaran les bigues. En la coberta es procedirà a l'eliminació de la vegetació i el reemplaçament de les peces deteriorades. També se substituirà el canaló de zinc i s'impermeabilitzaran les zones crítiques.
.
 

Regidors i directiva de la UMP atenent a l'explicació de l'arquitecta del projecte de rehabilitació de l'immoble.
 
 
En la planta baixa es faran accessibles les condícies, amb l'ampliació del pas de les portes de 70 a 90 centímetres i la substitució dels sanitaris i enrajolats. Es reforçarà la potència de l'electricitat per a evitar salts i es reemplaçaran alguns traçats, col·locant noves preses de corrent en la planta baixa i tubs fluorescents en el soterrani, així com emplaçant nous quadres elèctrics. El sistema de prevenció d'incendis, serà adaptat a la normativa existent. Està previst també que es renove el pavès de la façana nord i la fusteria exterior de l'edifici.

Totes aquestes actuacions, tendents a consolidar l'edifici i adaptar-ho a la normativa vigent d'accessibilitat i seguretat seran realitzada en les pròximes sis setmanes, ja que la certificació de les obres haurà de realitzar-se abans de finalitzar l'any.

El Pla Mixt de Promoció d'Ocupació va ser aprovat al juny pel ple municipal amb els vots positius de PP, PSOE, BLOC-COMPROMÍS i SP i l'abstenció d'EU
.
 

L'arquitecta revisant els pilars en el soterrani
L'immoble se situa en el recinte de la Gerència