Navega cap amunt
Inicia

 Comerç finalitza el procediment de renovació dels llocs dels mercats exteriors

12/01/2018
Gabinet de Comunicació
Esta renovació, que no es feia des de 2010, permet “posar ordre i que tots estiguen en igualtat de condicions”, afirma el regidor Sergio Moreno. A més, a partir d'ara es revisarà semestralment que “tothom compleix amb els requisits”
Fotografia d'arxiu del mercat exterior de Sagunt.
 

La delegació de Comerç i Mercats, a instàncies del seu regidor delegat, Sergio Moreno, ha dut a terme un procediment de renovació dels llocs de venda dels mercats exteriors del municipi, el qual no es realitzava des de 2010. Per a Moreno, esta renovació era necessària per a assegurar la “igualtat de condicions” entre tots els venedors.

El resultat d’este procés ha sigut que, de les 400 autoritzacions de venda, 72 d'elles no han sigut renovades. És cert que existeix un deute d'aproximadament mig milió d'euros amb l'Ajuntament de Sagunt per impagament dels responsables d'alguns dels llocs, no obstant açò, la causa de la no renovació d'estes 72 parades no és esta en tots els casos. De les 72, unes 50 no han presentat la sol·licitud de renovació, per motius de diversa índole, i quant a la vintena restant, el motiu fonamental de la no renovació no és per l'existència de deutes amb el consistori, sinó per causes com ara deutes amb la seguretat social, aportació de documentació fora de termini o fins i tot motius més personals, com ha explicat el regidor.


 El  regidor elegado de Comerç i Mercats, Sergio Moreno.
 

Moreno també ha remarcat que “el procediment va finalitzar el mes d'agost, però molts dels titulars que no havien renovat l'autorització van presentar un recurs”. Al desembre es va acabar de resoldre el procés, pel qual “28 recursos es van estimar perquè aportaren la documentació requerida dins del termini i en la forma i temps i compleixen els requisits”. Així mateix, el regidor ha volgut ressaltar que “s'han donat facilitats i s'ha sigut flexible amb els titulars que han volgut regular la seua situació dins dels terminis establits”.

Sergio Moreno ha finalitzat afirmant que “la labor ha sigut dificultosa i dilatada, però per fi tenim un mercat posat al dia, on ara sí es pot posar ordre, perquè tots estan en igualtat de condicions, i a partir d'ara es va a revisar semestralment que tothom compleix amb els requisits per a evitar que torne a succeir l'ocorregut fins ara”. Finalment, el regidor ha volgut agrair la col·laboració entre els diferents representants del mercat exterior per intervenir i facilitar els tràmits a molts dels venedors, així com també a les treballadores de l'Ajuntament per la bona labor realitzada.​