Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt participa en la reunió telemàtica de ciutats educadores ‘Models de treball cooperatiu’

27/11/2020
Gabinet de Comunicació
Es tracta d'un projecte, integrat per 23 ciutats, en el qual es treballaran les metodologies de treball cooperatiu que han aconseguit consolidar un nou model de relació entre l'administració, les institucions, els recursos i entitats de la ciutat

Ahir va tindre lloc la primera reunió de la nova xarxa temàtica ‘Models de treball cooperatiu’. Una de les 4 xarxes de Ciutats Educadores previstes per als pròxims dos anys i de la qual Sagunt formarà part.
 

Sagunt, juntament amb altres 22 ciutats participants en el projecte es van reunir ahir, per primera vegada, en la primera reunió de treball via telemàtica presidida per Núria Delmiro, regidora d'Educació d'Avilés. Esta ciutat serà la coordinadora de la xarxa temàtica de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores: ‘Models de treball cooperatius: re-acció d'una Ciutat Educadora’. A la reunió van assistir responsables, tant en el seu àmbit tècnic com polític, de les regidories d'Educació de diferents les ciutats adherides a la xarxa. 

Es tracta d'un projecte, integrat per 23 ciutats espanyoles, en el qual es treballaran les metodologies de treball cooperatiu que han aconseguit consolidar un nou model de relació entre l'Administració, les institucions, els recursos i entitats de la ciutat. 

Per part de l'Ajuntament de Sagunt, en esta sessió de treball va estar present el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, acompanyat de personal tècnic de l'ajuntament. «Crec que serà positiu conéixer diferents models de treball cooperatiu per anar conformant la nostra pròpia estructura i identitat com a ciutat educadora. Les aportacions i experiències de treball cooperatiu en altres ciutats, sens dubte, contribuiran perquè Sagunt siga una ciutat més diversa, integradora, coeducativa i rica en valors», ha manifestat Tarazona. 

En la reunió es van posar en comú les estratègies i metodologies a seguir en el desenvolupament d'esta xarxa, que compta amb el suport de la Universitat d'Oviedo a través de la participació del director del Departament de Ciències de l'Educació. 

Els objectius generals del projecte són, d'una banda, analitzar la responsabilitat dels ajuntaments educadors en l'impuls d'espais cooperatius permanents de treball; per una altra, fomentar l'impuls d'espais de treball cooperatiu com a estratègies de construcció i consolidació d'una Ciutat Educadora, i finalment, enfortir la cooperació com a base en la construcció de la ciutat. 

Pel que fa als objectius específics del programa, es troben, d'una banda, recollir informació sobre experiències de treball cooperatiu impulsades des de l'àmbit municipal; analitzar dificultats per a la consolidació i permanència d’estos espais; valorar oportunitats que deriven d’este model de treball en la construcció d'una Ciutat Educadora i enfortir la investigació i la formació en espais de treball cooperatius. I d'altra banda, dissenyar estratègies que promoguen el treball cooperatiu en l'estructura de treball municipal; generar espais i estratègies de relació entre ajuntaments que permeten l'intercanvi d'estes experiències i el suport en l'impuls d'estes; i, finalment, reforçar els principis d'una metodologia cooperativa. 

Acompanyant Sagunt, es troba la ciutat coordinadora, Avilés. Així com altres ciutats de l'estat: la Corunya, Algete, Chiclana de la Frontera, Dos Hermanas, L'Hospitalet de Llobregat, Lloret de Mar, Medina del Campo, Mislata, Palma, Paterna, Peligros, Quart de Poblet, Rivas Vaciamadrid, Sant Cugat del Vallés, Sant Feliu de Llobregat, San Joan d'Alacant, Sant Just Desvern, Santa Perpetua de Mogada, Sevilla i Tarragona.​ 

Finalment, després de participar activament en la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores a través de la xarxa temàtica que va finalitzar a principi de 2020, s'han conformat de nou 4 noves xarxes temàtiques amb el nostre municipi en les quals participen més de 91 ciutats que estan adscrites a la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores.​