Navega cap amunt
Inicia

 El divendres 11 de maig s'iniciaran les obres de la nova rotonda del parc industrial Ingruinsa

09/05/2012
Gabinet de Comunicació
Aquesta nova infraestructura servirà per a connectar aquesta zona amb l'Albereda del Consell i l'Av. Nou d'octubre i per a alleujar el tràfic de la ciutat

Plànol de localització de la nova rotonda
José Luis Martí, regidor de Mobilitat Urbana
El proper divendres, 11 de maig, està previst que s'inicien els treballs per a la realització de la nova rotonda que connectarà el parc industrial Ingruinsa amb l'Albereda del Consell i l'Av. Nou d'octubre.

Segons explica el delegat de Mobilitat Urbana, José Luis Martí, aquesta importantíssima infraestructura ve dotada amb pressupost del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, que ha sigut la licitadora i executora de l'obra. Els treballs tenen un període d'execució de sis mesos, encara que l'empresa adjudicatària, Formigons Martínez, ha traslladat la seua intenció de reduir al màxim aquest termini.

També recorda que diversos departaments municipals han mantingut reunions amb l'empresa adjudicatària i l'adreça d'obra de la consellería, amb la finalitat de consensuar tots els detalls i minimitzar l'impacte que l'obra puga tenir sobretot en el tràfic rodat de la ciutat.

Martí ha assenyalat que la importància d'aquesta infraestructura radica en diverses qüestions, entre les quals destaca que, gràcies a ella, es podrà accedir de forma directa al parc Ingruinsa sense necessitat d'anar fins a Jerónimo Roure o a l'accés Nord del moll, amb el que s'escurçaran els recorreguts. A més, aquesta obra connectarà perfectament amb l'Av. Sindicalista Torres Casado, l'Av. Nou d'octubre, i el vial de la Vora Sud, que s'obrirà en breu i servirà per a descongestionar de forma molt important el tràfic en la ciutat.

Aquesta infraestructura és una altra a les quals s'està donant compliment dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i desenvolupa la xarxa viària en aquesta zona del municipi, deixant-la perfectament comunicada amb els accessos a les autovies V-23 i la V-21, entre uns altres.

El delegat de Mobilitat Urbana, especifica que el disseny de la rotonda s'ha cuidat per a poder preservar l'arbre monumental que existeix en les proximitats de l'Albereda i que romandrà dins de l'entorn de la mateixa, en desaparèixer la zona de trànsit existent entre l'Albereda i el petit jardí que hi ha a continuació de manera que tot quede integrat en el nou disseny.

En relació a l'execució de les obres, Martí matisa que “en la primera setmana de treballs està previst iniciar el desmuntatge de la calçada de l'actual rotonda, doncs cal salvar un desnivell d'uns dos metres d'altura entre el punt més alt i el més baix. Mentre s'executen eixos treballs, que afectaran des del primer dia a l'Av. Alts Forns pràcticament en la seua totalitat, es prepararan en paral·lel els accessos per a fer un by-pass entre l'Av. Sindicalista Torres Casado i l'Av. Nou d'octubre (tal com s'indica en verd en el plànol adjunt), amb la finalitat de que en una o dues setmanes comencen també allí els treballs de desmuntatge necessaris”.

Per a finalitzar, Martí afirma: “som conscients que aquesta gran obra, que en uns mesos serà una infraestructura molt útil per al tràfic en la ciutat, va a causar molèsties a molts veïns, per la qual cosa els demanem disculpes. Igual que portem mesos planificant l'obra al costat dels tècnics de consellería i de l'empresa, ho seguirem fent per a reduir al màxim aquestes molèsties”.