Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt a Escena estrena ‘InCovidsació en Do Major’ de Sol Picó al Teatre Romà

04/08/2020
Gabinet de Comunicació
La representació serà el dimecres, 5 d'agost, a les 22.30 hores. Esta obra és una col·laboració de Sol Picó amb Jesús Salvador ‘Chapi’


El festival Sagunt a Escena, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València, comença les actuacions en el Teatre Romà amb un espectacle inèdit que s'estrena amb caràcter absolut. Es tracta de l'obra InCovidsació en Do Major, un espectacle creat per Sol Picó amb Jesús Salvador ‘Chapi’.

 

Després de la sinergia que es va establir en el seu últim treball, la producció de l’IVC Animal de sèquia, la ballarina Sol Picó i Jesús Salvador ‘Chapi’ s'unixen de nou per crear InCovidsació en Do Major un espectacle de dansa en què la improvisació, la repetició, el minimalisme i el concepte víric de la situació actual rendixen un homenatge a la societat en general, així com també la tendresa amb els nostres majors, el retrobament amb els nostres éssers més estimats i el desig de normalitzar, d'alguna manera, les relacions socials. A més, l'espectacle compta amb la col·laboració especial de Carles Dénia.

 

Conformen la banda sonora peces del mateix J. S. Chapi, Steve Reich, T. Riley, M. Berbis i Carles Dénia. Pel que fa als intèrprets, són Lorenza di Calogero, Alba Cerdeiriña, Albert García, Rocío Gisbert, Irene Maestre, Luis Martínez, Rubén Peinado, Alicia Reig i Sol Picó.

 

Els músics de Ensemble d’Arts són Carlos Apellániz al piano, Rubén de la Rosa a la trompeta, Jenny Guerra a la viola, Miguel Berbis en l'electrònica i Carles Salvador a la percussió amb la col·laboració especial de Carles Dénia a la veu i la guitarra.

 

Coreògrafa i ballarina resident a Barcelona, Sol Picó coneix la dansa clàssica, l'espanyola i la contemporània, tres disciplines que es poden sentir en el seu treball coreogràfic, encara que emmarcades en l'expressió més contemporània de la dansa. Va formar la seua pròpia companyia en 1993 amb la qual ha desenvolupat el seu personalíssim segell.

 

Ha fet incursions en el món del teatre i de l'audiovisual i té nombrosos premis Max pels seus treballs, a més de ser Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya en 2004 i Premi Nacional de Dansa en 2016, atorgat pel Ministeri de Cultura.

 

Per a més informació sobre tota la programació de Sagunt a Escena, els interessats poden visitar la web https://saguntaescena.ivc.gva.es/val.​