Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt estarà present un any més en el Saló Internacional de Logística de Barcelona

18/05/2018
Gabinet de Comunicació
Durant els dies 5, 6 i 7 de juny l’alcalde participarà en la fira amb l’objectiu de promocionar el municipi, el patrimoni i les infraestructures relacionades amb la logísticaL'Ajuntament de Sagunt participarà, a través d’Alcaldia i l'Oficina de Captació d'Inversions Industrials, en el Saló Internacional de Logística (SIL) que se celebrarà a Barcelona els dies 5, 6 i 7 de juny.

El Saló Internacional de la Logística és un certamen que se celebra anualment on s'exposen les innovacions, ofertes i propostes que es realitzen des dels diferents ports i plataformes logístiques tant de caràcter nacional com internacional. Sota el lema “El nostre èxit, que el teu negoci cresca”, el SIL celebra el 20é aniversari havent-se consolidat com la fira capdavantera en el sud d'Europa i el Mediterrani en la qual tota la cadena logística està representada.

Per açò, el municipi de Sagunt estarà present un any més. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, assistirà de nou amb l'objectiu de promocionar el municipi i establir contactes amb els representants d'altres plataformes logístiques. A més de la intervenció de l'alcalde, també es projectarà un audiovisual en el qual es mostrarà part del patrimoni i les infraestructures relacionades amb la logística de Sagunt, com poden ser el port marítim, parcs industrials, vies terrestres, connexions ferroviàries, entre d’altres, de manera que es mostre la gran diversitat i les oportunitats de negoci que oferix el municipi, situat en un envejable enclavament estratègic.


Vista aèria del port marítimde Sagunt

Fernández ha destacat que les jornades d'enguany “suposen per a nosaltres un repte perquè som protagonistes en el sentit que el País Valencià és la comunitat convidada i, dins de l'oferta valenciana, Sagunt és la principal oferta, tant pel que suposa el port (l'Autoritat Portuària i el Port de Sagunt com una de les màximes referències de la potència econòmica i logística valenciana), com el que suposa l'oferta de sòl”. En este sentit, l'alcalde explica que “Parc Sagunt I ja s'ha convertit en una base logística importantíssima amb Mercadona com a vaixell almirall, però encara tenim sòl amb vocació industrial i logística. Ja estem treballant en el pla especial de Parc Sagunt II perquè esta base, de prop de 7 milions de metres quadrats, siga una realitat al més prompte possible”.

Quico Fernández afig que, a més del treball coordinat que s'està fent amb l'Autoritat Portuària de València i la Generalitat, l'Ajuntament de Sagunt també està treballant en una base de dades, un servici d'informació geogràfica perquè els possibles inversors, tant nacionals com internacionals, disposen de tota la informació respecte a les possibilitats que oferix Sagunt. “Actualment disposar d'informació és fonamental, i per açò nosaltres hem contractat a una empresa que treballe amb tota esta informació perquè, mitjançant un simple clic, qualsevol inversor tinga al seu abast totes les característiques i la informació que necessita conéixer per a saber si invertir en un lloc. En este món tan globalitzat cada vegada es produïxen més moviments en l'àmbit internacional; hi ha moltes empreses que estan cercant ubicació i nosaltres volem que tots miren a la nostra ciutat com un punt important on situar les seues empreses”, assegura l'alcalde.

Segons Fernández, la presència de Sagunt en el SIL és un tema molt important la presentació del qual s'està preparant de manera coordinada, amb la participació de tots els departaments de l'ajuntament, des de Promoció Econòmica, Activitats, Urbanisme, Comunicació i Alcaldia, entre d’altres, ja que s'està treballant de manera conjunta amb l'objectiu de millorar al màxim l'oferta de Sagunt.

Jo entenc que hem de vendre el nostre producte, que és Sagunt, que té moltes potencialitats i que està sent observat amb atenció per grans operadors internacionals. Per açò estarem presents en el Saló Internacional de Logística, amb una important presència perquè no es quede cap aspecte de la nostra ciutat per contemplar, alguna cosa que para nosaltres és, des del principi, un eix estratègic; Sagunt com a gran port de desenvolupament industrial i logístic. Ara tenim una gran oportunitat i l'anem a aprofitar”, conclou l'alcalde.


Una de les noves empreses que està en fase de construcció en Parc Sagunt ​