Navega cap amunt
Inicia

  Les oficines del SAIC atenen presencialment als qui necessiten obtindre certificat digital per a tramitar les ajudes de la Generalitat Valenciana per la COVID-19

09/04/2020
Gabinet de Comunicació
S'atendrà únicament les persones que sol·liciten cita prèvia per a gestions sobre l'obtenció del certificat digital i, en el moment d'acudir a la cita, és convenient portar la cita impresa o en un dispositiu que justifique el desplaçament
Oficina SAIC Sagunt
Oficina SAIC del Port de Sagunt
L'Ajuntament de Sagunt, de manera excepcional i exclusivament per a qui necessite obtindre el certificat digital, ha posat en marxa un servei presencial en les oficines del servei d'atenció i informació a la ciutadania (SAIC), mitjançant cita prèvia telemàtica, per a sol·licitar les ajudes urgents per al personal treballador autònom afectat per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de LABORA, ha posat en marxa ajudes urgents per als autònoms afectats per la situació de crisi que ja estan disponibles i compten amb un pressupost de 57,5 milions d'euros de la Generalitat Valenciana. Davant l'obertura d'este tràmit d'ajuda extraordinària, i veient que per a realitzar-ho és necessari el certificat digital, l'Ajuntament de Sagunt restablix des de hui, 9 d'abril, i de manera excepcional, l'atenció presencial en les Oficines del SAIC, tant de Sagunt com del Port de Sagunt. Este servei està dirigit única i exclusivament per a l'obtenció del certificat digital necessari per a realitzar tràmits.

En este sentit, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha informat que «hem considerat les diferents opcions que teníem i l'opció més ràpida i més eficient, ha sigut tornar a reobrir de manera parcial el Servei d'Atenció i Informació Ciutadana (SAIC), tant en la Tinença d'Alcaldia, com en l'antic edifici Bancaixa de Camí Reial, que romanien tancats per l'estat d'alarma». No obstant això, Moreno ha destacat que estos centres no estaran oberts al públic, sinó que es podrà sol·licitar cita prèvia en cas de ser autònom o petita o mitjana empresa i d'haver d'obtindre el certificat digital per a poder demanar ajudes.

Només s'atendran consultes sempre amb prèvia sol·licitud de cita prèvia a través de la web de l'Ajuntament: http://62.14.249.197:12080/QSIGE/apps/citaprevia/index.html#!/és/home. L'horari d'atenció en oficines serà de 8.30 a 14 hores. En primer lloc, les persones autònomes que volen tramitar l'ajuda i sol·licitar el seu certificat digital, han de sol·licitar cita prèvia per a l'assignació d'una data i hora exacta de presentació; una vegada ja compten amb el certificat, hauran de presentar la seua sol·licitud en el termini assignat. Per a obtindre informació respecte a la quantia de la subvenció, els requisits i els terminis es poden trobar en la següent adreça web: http://www.labora.gva.es/index.html.

Moreno ha recordat que esta actuació s'ha fet per a intentar guardar al màxim les mesures de seguretat i evitar qualsevol mena d'exposició innecessària. A més, ha afegit que «a mesura que anem veient la demanda anirem dimensionant el servei posant més o menys persones en els centres per a poder donar resposta a esta necessitat de les empreses i dels autònoms del nostre municipi».D'altra banda, i a causa de les restriccions de moviment, és important que tot aquell que es desplace del seu domicili a les oficines del SAIC una vegada sol·licitada la seua cita prèvia, porte amb si un document que justifique el seu desplaçament, bé siga imprimint la fulla en la qual apareix adjudicada la cita prèvia (indicant hora, dia i lloc al qual es dirigix) o mitjançant un document en el telèfon mòbil o fotografia. És important comptar amb este document per a poder mostrar-lo a la Policia i evitar així una possible sanció.

Segons la informació disponible en la Seu Electrònica de la Generalitat, amb caràcter general, els certificats digitals admesos, a més del certificat de persona física emesos per l'ACCV que expedix l'Ajuntament de Sagunt com a Punt de Registre d'Usuari, són: DNIe, FNMT (Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre) i els certificats reconeguts inclosos en la Llista de confiança de prestadors de serveis de certificació (TSL) establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

També s'ha de tindre en compte el canvi de condicions en la renovació online de certificats de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV) atesos els canvis normatius derivats del Decret d'Estat d'Alarma sobre el cicle de vida dels certificats. Concretament, poden renovar-se online a través de l'Àrea Personal de Serveis de Certificació  (APSC) aquells certificats caducats després del 14 de març, sense necessitat d'acudir presencialment a un punt de registre mentre dure la situació d'estat d'alarma.

Per a consultar qualsevol informació o dubte que afecte autònoms, persones desocupades, empreses i comerços afectats, la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha habilitat el telèfon 900 35 31 35. De la mateixa manera, si es necessita informació per part de l'Ajuntament de Sagunt el telèfon és el 96265 58 58 (extensió 1).