Navega cap amunt
Inicia

 La II Setmana Ciclista ha sigut presentada al Centre de Turisme de València

08/02/2018
Gabinet de Comunicació
La tercera etapa de l'esdeveniment eixirà de Sagunt en direcció a València el dissabte 24 de febrer
 

Ahir, dimecres 7 de febrer, es va fer la presentació oficial de la II Setmana Ciclista a València. L’esdeveniment va tindre lloc al Centre de Turisme de València, a les 12 h del migdia, i va acollir a diversos representants de les poblacions per on passarà la cursa, d’entre ells el regidor d’Esports de Sagunt, Miguel Chover. Fa una setmana es va presentar a Sagunt l’etapa que eixirà de la localitat i finalitzarà a València. A més, a la presentació d’ahir van assistir personalitats de la corporació de govern de València: el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

 

La presentació va ser a càrrec del Club Ciclista Escapada, i van ser Julián Sáez, cap de premsa del club, i Rubén Donet, president del club, els qui van explicar les etapes i en què consistiria la cursa.

 

La II Setmana Ciclista serà des del 22 al 25 de febrer, i estarà dividida en quatre etapes: Ròtova – Gandia, Castelló – Vila-real, Sagunt – València, i Benidorm. “L’etapa inaugural de la Setmana Ciclista Valenciana servirà per a conéixer a la primera líder de la carrera”, explica Julián Sáez. Les distàncies de cada etapa són de 118 km en la primera, 116 km en la segona, 137 km en la tercera etapa i 118 km en la quarta etapa. A més, Sáez parla de la participació: “29 equips de 6 corredores, en total 174 ciclistes estaran, a final de mes, en la Setmana Ciclista Valenciana”.

 

Seguidament, el torn de paraula va recaure sobre el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, qui va declarar que “hi ha capitals turístiques d’una magnitud excepcional com Benidorm i la ciutat de València, i el conjunt dels municipis que fan possible aquesta segona convocatòria”. “Res gran es pot fer sense eixa electricitat humana”, va indicar Colomer, parlant del fet que “la bogeria està lligada a les grans idees”.

 

A continuació Rubén Donet, el president del Club Escapada, també va dedicar unes paraules: “el que més ens ompli d’orgull és que també tindrem els millors equips espanyols, com el Movistar, que s’estrenarà especialment a la II Setmana Ciclista”, i afig que “tampoc faltaran les corredores de la terreta, les valencianes”. “Una altra de les novetats d’enguany és que podrem gaudir, en streaming, dels últims quilòmetres de l’etapa”, una iniciativa perquè els aficionats de la carrera puguen seguir la competició.

 

El següent torn de paraula fou per al conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports. “Hi ha molt poquetes terres que puguen dir que tenen dues setmanes ciclistes, masculina i femenina, a escala internacional com aquestes”, va declarar el Conseller sobre la magnitud de l’esdeveniment. A més, Marzà remarca la importància de la prova en relació amb les esportistes participants: “si parlem de dignificar l’esport femení, també hem de tractar-les com si tractarem a esportistes masculins, i és com se les tracta en aquesta prova, i això no es pot trobar en altres llocs”.

 

Per últim, Mónica Oltra va dedicar unes paraules. La vicepresidenta de la Generalitat va declarar que: “enguany encetem el camí de la normalització d’aquesta cita, amb esport en clau de dona, com una de les fases per a la creació de referents femenins per a les nostres filles, però no sols per a les nostres filles, també per als nostres fills”, fent referencia a la importància de models de referència tant masculins com femenins. Oltra va dedicar gran part de la seua declaració a la visibilitat de les dones a l’esport “perquè dones a les que imitar, emular i admirar hi ha grapats, però no són visibles”. A més, la vicepresidenta no va parlar sols d'igualtat a l’esport, sinó que va voler dedicar unes paraules al ciclisme com a mitjà de transport que cuida del medi ambient: “és una forma distinta i amable de recórrer el territori, d’anar a treballar, de passejar per la ciutat i, per què no, d’entendre la vida”.

 

Recordem que el dissabte, 24 de febrer, a partir de les 12 h del matí, la plaça Cronista Chabret de Sagunt acollirà l'eixida de la 3a Etapa de la II Setmana Ciclista, un esdeveniment que marca un abans i un després a l’esport femení en l'àmbit autonòmic i local.