Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2019

12/09/2019
Gabinet de Comunicació
Projeccions de documentals i curts, jornades sobre mobilitat, viatges gratis en el Servici Urbà de Viatgers o una eixida en bicicleta pel Port de Sagunt són algunes de les activitats que tindran lloc del dilluns 16 al diumenge 22 de setembreUn any més, Sagunt se suma a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, enguany amb activitats que tindran lloc del dilluns 16 al diumenge 12 de setembre. L’Ajuntament de Sagunt, a través de la delegació de Mobilitat Urbana, amb la Federació Veïnal de Sagunt, organitzarà diferents activitats al voltant de la mobilitat urbana amb la col·laboració de la Fundació Bancaja Sagunto, de l’Associació Cultural Nautilus i de l’empesa AVSA, així com del Movimiento MOUV 18 que engloba la Federació Veïnal Sagunt, Discamp, Avocam, UDP, ADMPI, Iaio Flautas, Amics de la Guitarra i Dones de Baladre.

Dilluns, 16 de setembre, a les 18 hores tindrà lloc la inauguració de les jornades amb una l’exposició Sagunt, ¿ciutat discapacitada? a la Plaça Major que romandrà oberta al públic fins el diumenge 22 de setembre. El mateix dilluns a les 19 h, el Centre Cívic Antic Sanatori acollirà l’acte La tirania de l’automòbil, que constarà de la projecció del documental Sobre ruedas i un debat amb la col·laboració de l’Associació Cultural Nautilus. Dimecres, 18 de setembre, a partir de les 19 h tindrà lloc l’acte sobre Bicicletes en la ciutat amb la projecció en el Centre Cultural Mario Monreal del documental Bicicletas vs coches i el posterior debat. Els xiquets i xiquetes també podran disfrutar d’activitats esta setmana dedicada a la mobilitat urbana. Serà el dijous 19 de setembre, a partir de les 19 hores, en una Jornada sobre Mobilitat i Accessibilitat que tindrà lloc en la plaça Cronista Chabret.

D’altra banda, el divendres 20 de setembre se celebrarà el Dia Sense Cotxes. Per este motiu el Servici Urbà de Viatgers serà gratuït per als usuaris que l’utilitzen. A més, eixe dia a partir de les 19 hores la Casa Cultural Capellà Pallarés acollirà l’acte Per una accessibilitat universal amb la projecció de tres curtmetratges, una taula de debat sobre accessibilitat i una actuació dels Amics de la Guitarra.

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat conclouran el diumenge 22 de setembre amb una eixida en bicicleta pel Port de Sagunt per a tot el públic. Tot aquell que participe en la marxa, que començarà a les 9.30 hores des del Triangle Umbral, tindrà l’oportunitat de guanyar una bicicleta que se sortejarà al final del trajecte, entre altres premis.

El delegat de Mobilitat Urbana, Javier Raro, ha declarat que les jornades miren, com l’edició anterior, cap a l’accessibilitat universal i la mobilitat urbana, “aspectes que preocupen de sobre manera a l’Equip de Govern i que tot i que ja estem fent esforços per anar solucionant algunes qüestions puntuals, confie que durant esta legislatura puguem avançar molt més per a fer de Sagunt una ciutat referent en este sentit”. El regidor ha manifestat que la Setmana Europea de la Mobilitat busca conscienciar la ciutadania de totes les edats sobre la necessitat de tindre una ciutat moderna i accessible.La Setmana Europea de la Mobilitat, de la qual el Ministeri per a la Transició Ecològica és coordinador nacional, és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant els responsables polítics com els ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l'ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

Esta iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l'any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

El 22 de setembre se celebra a més l'esdeveniment La ciutat, Sense cotxe!, origen d'esta iniciativa europea, que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l'augment del trànsit a les ciutats.