Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt acollirà la primera edició de l’Sport & Education Summit

12/03/2019
Gabinet de Comunicació
Els pròxims 3 i 4 d'abril, el Casal Jove del Port de Sagunt i el poliesportiu José Veral acolliran este esdeveniment esportiu pionerSagunt acollirà la primera edició de l’Sport & Education Summit. Es tracta d'un esdeveniment pioner amb un format innovador, on la teoria i la pràctica se succeiran en les diferents activitats proposades reforçades amb persones rellevants del món de l'esport que aportaran els seus punts de vista. S & E Summit tindrà lloc els pròxims 3 i 4 d'abril en el Casal Jove del Port de Sagunt i en el poliesportiu José Veral.

El departament d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb Gesto Deportivo, ve desenvolupant el programa ‘El foment de l'esportivitat i prevenció de la violència en l'esport’. Per este motiu, Sagunt es convertirà en la seu d’este esdeveniment esportiu que se centrarà en l'esport com a part essencial de l'educació. Per a això, durant els dos dies que durarà la Summit, es combinaran ponències impartides per professionals acadèmics de reconegut prestigi, amb activitats pràctiques i lúdiques orientades a fomentar l'esportivitat i previndre la violència en l'esport en edat escolar.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, Miguel Chover, ha assegurat que “el programa contra la violència en l’esport en edat escolar iniciat pel nostre Ajuntament, i que culmina amb esta Summit, posa a la nostra ciutat a l'avantguarda de la lluita contra la violència i en la defensa dels valors que impregnen l'esport”.

Per la seua banda, el director de Gesto Deportivo, Alfredo Sáenz, ha afirmat que “les institucions, els esportistes d'elit, els mitjans de comunicació, els entrenadors, els pares i les mares, han de sumar perquè el nostre esport en edat escolar siga de qualitat en la promoció de valors”.

L'acte d’obertura se celebrarà dimecres que ve 3 d'abril, a les 17.00 hores en les instal·lacions del Casal Jove del Port de Sagunt i comptarà amb la presència de l'alcalde de Sagunt Quico Fernández; el regidor d'Esports, Miguel Chover; el conseller d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzá; i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

Entre els ponents que participaran en l'esdeveniment, cal destacar el psicòleg esportiu, David Llopis, actualment professor de la Universitat de la Florida de València i director de la residència del Llevant U.D., que realitzarà la ponència inaugural “L'esport com a eina del desenvolupament integral dels i les joves esportistes”. Per al 4 d'abril, està prevista una ponència sobre experiències d'esportivitat i prevenció de la violència en esport escolar, que serà a càrrec de Gaizka Torra i Alfredo Sáenz, tots dos de Gesto Deportivo, i finalitzarà amb una taula redona en la qual s'analitzarà el paper dels diferents agents en la lluita contra la violència en l'esport en edat escolar.

Per a això, Summit comptarà amb destacats professionals que representen a cadascun dels sectors que intervenen en la pràctica esportiva. José Manuel Beirán (psicòleg esportiu i exjugador professional de bàsquet, subcampió olímpic a Los Angeles ‘82), Ana Muñoz (vicepresidenta de la RFEF), Ginés Meléndez (coordinador de les categories inferiors de la Selecció nacional de Futbol), Venancio Costa (ex internacional de la Selecció espanyola de Voleibol), Luis Vicente Mateo (excoordinador Escola de futbol equipe professional) i, Héctor Gutiérrez (doctor en Psicologia de l'Esport), que actuarà de moderador.

Juntament amb les ponències i taules redones, s'alternaran diferents activitats com el Taller Teatral, a càrrec dels equips que han participat en el programa “Deportivity Escolar”; l'emissió en directe del programa de ràdio #siyofueratupadre, dedicat a la “Educació Informal”; una gymkana esportiva amb 4 activitats de canvi de rols, a partir de la relació de la joventut esportista amb els agents directes que l’envolten: entrenadors i entrenadores, pares i mares i àrbitres.

Des de la delegació d'Esports recorden que durant el curs 2017/2018, es va dur a terme el bloc 1 del programa “El foment de l'esportivitat i prevenció de la violència en l'esport”, que va constar de 2 activitats: el ‘World Café’ i la gymkana esportiva, que va tindre lloc el 16 de febrer de 2018, amb la participació de vora 100 persones, entre les quals hi havia esportistes escolars, esportistes d'elit, professors, directius de clubs, àrbitres, pares i periodistes. Esta activitat es va complementar amb tres tallers formatius dirigits als entrenadors i monitors dels clubs: “Gestió de les emocions”, “Reconéixer les emocions de l'altre” i “El bon entrenador”. Estos 3 tallers es van fer entre març i maig.

El passat 6 de novembre de 2018 es va iniciar el 2n bloc. Este bloc, que es desenvoluparà fins a finals de març, analitzarà, des del punt de vista de l'esportivitat, les relacions dels i les esportistes amb els diferents agents que participen en l'activitat esportiva. L'objectiu és avaluar, a través de l'app “Deportivity escolar”, la qualitat de l'esportivitat de jugadors, entrenadors, públic i àrbitres. Esta actuació s'ha complementat amb el desenvolupament de 3 tallers formatius: “Jo, entrenador, amb esportistes”, “Jo, entrenador, amb adversaris, àrbitres i graderia” i, “Jo, entrenador, i els mitjans de comunicació”.

Per a més informació sobre com assistir al S&E Summit, inscripcions, activitats i més, en www.sporteducation.es