Navega cap amunt
Inicia

 L'Equip de Govern no augmenta les seues retribucions

09/07/2019
Gabinet de Comunicació
Això suposa mantindre la reducció de les retribucions que es va aprovar en una anterior legislaturaL'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt no apujarà els sous de l'alcalde i els regidors alliberats i mantindrà la reducció salarial aprovada en 2010. Esta decisió serà votada en el Ple Extraordinari que tindrà lloc dijous que ve, 11 de juliol, a través de l'expedient d'aprovació de retribucions de l'alcalde, regidors amb dedicació exclusiva i assessors polítics. En concret, l'alcalde percebrà 52.026’52 € bruts i els regidors amb dedicació exclusiva, 39.253’20 € bruts.

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) establix que l'alcalde tindrà una retribució equivalent a un director general de la Generalitat Valenciana. Segons reflectix el portal de Transparència de la Generalitat Valenciana, la retribució anual dels directors generals ascendix a 58.787,70 €. Per tant, les retribucions de l'alcalde i dels regidors estan per davall de les previsions legals estatals i del propi ROM.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha informat que plantejaran el Ple que es mantinguen les retribucions com en la legislatura anterior, “però és important que s'entenga que este manteniment de les retribucions en realitat porta incorporat una rebaixa dels sous bastant important. El ROM és molt precís amb els salaris que s'haurien de cobrar per part dels diferents càrrecs a l'Ajuntament. Des dels anys de la crisi, es va decidir que, atés que la ciutadania ho estava passant malament, els ajuntaments i els càrrecs dels ajuntaments havien de donar exemple i reduir-se el salari. Des de llavors es va aplicar una reducció del salari que és realment el que hem decidit mantindre ara, sobre la base d'una dignificació de l'administració".

"Entenem que els polítics han d'estar ben retribuïts, no volem caure en cap mena de populisme, però en un moment en el qual acabem d'arribar, com una nova corporació, volem enviar un missatge de contenció de la despesa i que al final hem vingut ací, a la política, a treballar per als altres", ha finalitzat l'alcalde.

La corporació municipal, en el Ple del 24 de juny de 2010, va acordar reduir un 7% les retribucions de l'alcalde i un 6% les dels regidors i personal eventual de confiança política. En 2011, el nou equip de govern va acordar mantindre la reducció però va aprovar que les quantitats a percebre s'actualitzaren cada any conforme a l'IPC.