Navega cap amunt
Inicia

 Sagunt celebra l'acte de clausura del programa T´Acompanyem 2020

29/12/2020
Gabinet de Comunicació
Un total de 29 persones s'han beneficiat de les actuacions del programa participant en els itineraris integrats d'inserció sociolaboral

La regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, i el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca van lliurar ahir els diplomes del programa T’Acompanyem 2020. 

Durant 3 mesos l'Ajuntament de Sagunt, a través de les delegacions de Promoció Econòmica i Industrial i Serveis Socials, ha desenvolupat les actuacions del programa T’Acompanyem 2020. Este programa està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i gestionat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. 

En este any en particular, s'ha volgut realitzar un programa més pròxim, atenent de forma més individualitzada una menor població. La situació actual d'emergència sanitària que estem vivint ha limitat molt el número de persones que podien assistir a la formació i a les atencions presencials, per la qual cosa el format ha hagut de veure's modificat passant alguns dels tallers i tutories individualitzades a la manera en línia. 

La regidora de Promoció Econòmica i Industrial ha assenyalat que «l'objectiu d’estos programes és que les persones participants isquen un poc més formades al món laboral i pel que sé, este any de totes les persones que han realitzat els cursos, ja s'han inserit al mercat laboral 4 hòmens i 4 dones».


Un total de 29 persones (17 dones i 12 hòmens) s'han beneficiat de les actuacions del programa, participant en els itineraris integrats d'inserció sociolaboral que s'han dut a terme. S'han realitzat 3 tallers prelaborals on han participat 20 persones, 13 dones i 7 hòmens. Estos tallers s'han centrat en millorar les competències tant personals com professionals, així com les habilitats en els processos de cerca activa d'ocupació, tot això amb l'objectiu final de millorar l'ocupabilitat de les persones participants. 

Per a Carrera, la inserció laboral de les ciutadanes i ciutadans del nostre municipi és una qüestió vital: «Volem que aprofiten les oportunitats que des de l'Ajuntament estem implementant per millorar la seua cerca activa d'ocupació, i per això hem continuat apostant per fomentar la formació en este tipus de matèries, i l'acompanyament fins a la seua inclusió al mercat laboral». 

D'altra banda, s'han realitzat un total de 2 accions formatives per millorar la qualificació professional de les persones que han realitzat els itineraris. En esta formació han participat 24 persones, 19 dones i 5 hòmens. L'àrea temàtica d'esta formació ha girat entorn de l'atenció a persones dependents i primers auxilis. Després de la participació en el programa un total de 8 persones (4 hòmens i 4 dones) han trobat ja un treball. 

Este és el quart any consecutiu que s'ha desenvolupat esta iniciativa en el municipi, rebent una subvenció per a la seua execució, per part de Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, de 133.928,56 €. Per executar el projecte s'ha comptat amb un equip de 4 persones; 2 professionals de treball social, 1 d'educació social i 1 persona de suport administratiu.​