Navega cap amunt
Inicia

 Bona acollida de les jornades formatives per als grups de participació i dinamització de la regidoria de Joventut

30/11/2020
Gabinet de Comunicació
Els tallers realitzats durant el passat cap de setmana van estar dirigits als jóvens del grup HR Jove, format per menors de 1r i 2n de l'ESO, que han tractat el tema de la violència de gènere

La regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt va realitzar el passat cap de setmana una de les seues jornades formatives amb els grups de participació i dinamització. En este cas, els tallers van estar dirigits als jóvens del grup HR Jove, format per menors de 1r i 2n de l'ESO, que han tractat el tema de la violència de gènere. 

Esta formació l'han oferida els tècnics de Dessex, la Associació pels Drets, l’Educació i la Salut Sexual i Reproductiva del País Valencià, una entitat que té com a objectiu la promoció dels Drets Sexuals i Reproductius (DSR) a la Comunitat Valenciana posant l'accent principalment en un enfocament de gènere i de drets que aporte una mirada innovadora, crítica i reflexiva de la sexualitat i la reproducció. Els tallers es van desenvolupar durant el divendres i el dissabte tant al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt com al Casino d’AHM del Port de Sagunt, i van assistir 35 adolescents del grup HR Jove. 

Per a este curs, el grup HR Jove contempla dos objectius transversals per treballar d'octubre al maig, educar en la participació perquè els grups de menors estiguen cohesionats i aprenguen a reclamar els seus drets, i la sensibilitat mediambiental. A més, treballen en altres accions formatives que tenen a veure amb l'oci educatiu i en el qual s'aprofita la celebració de dates del calendari importants, com és el cas del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.


A més de la igualtat, des de la regidoria de Joventut i Infància es té previst desenvolupar durant l'any altres propostes formatives centrades en la inclusivitat, l'alimentació saludable, les noves tecnologies i la seua influència en els jóvens, etc. Sempre buscant realitzar un projecte sostenible en el qual es treballen diferents accions formatives. 

Dins d’este projecte de sensibilitat ambiental, el grup HRJove té com a objectiu reflexionar sobre el riu Palància per plantejar propostes de millora i donar-li el protagonisme que mereix, no sols com el pulmó verd de la ciutat sinó com a eix vertebrador de la nostra comarca i l'Alt Palància, amb una mirada que reculla el passat i el futur.​