Navega cap amunt
Inicia

 Els tallers de Dramatització i de Customització de Serveis Socials impliquen les alumnes en la vida social i cultural

08/11/2019
Gabinet de Comunicació
El taller de Dramatització està preparant una obra de teatre que tindrà lloc el 19 de desembre a la Casa de Cultura, en la qual comptaran amb decorat elaborat pel taller de Customització


El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt té en marxa dos tallers per a dones gitanes de la localitat que està obtenint una resposta molt positiva per part de les alumnes. El passat 16 de setembre van iniciar estos cursos que es duen a terme en les instal·lacions de Serveis Socials de Baladre.

El taller de Dramatització, que va dirigit a dones de 16 a 30 anys, tracta sobre com crear una companyia de teatre, descobrixen a poetesses gitanes des del segle XIX fins ara, a més de conéixer temes universals de la dona i participar en la vida social i cultural de Sagunt des del marc de l'art. Han creat una companyia de teatre a la qual han denominat Baladres i el 19 de desembre, a les 19.00 hores, la Casa Municipal de Cultura acollirà una representació teatral basada en les Cartes d'Ovidi de la mà de la seua professora la dramaturga i directora de teatre, Mariola Ponce.


Este matí el grup ha realitzat una eixida a la Domus Baebia per a conèixer la vestimenta romana i en la qual han pogut parlar amb l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i amb el regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, i els han traslladat la seua satisfacció per tot l'aprenentatge adquirit, ja que gràcies a este taller han incrementat coneixements, procediments i valors propis, interrelacionant les seues facetes cognitives, creatives, físiques i afectives.

Un altre dels tallers que formen part d’este projecte és L'Art d'Aprendre, en el qual han creat una empresa de confecció. Per la qual cosa, estan adquirint coneixements de costura, customització de roba, fins i tot a escriure i llegir. Alguns dels projectes que realitzen són uns bustos decorats amb retalls que intenten reproduir a les seues autores en allò físic i també en l’aspecte emocional, i la creació d'un fons per al decorat de l'obra de teatre de les companyes del curs de Dramatització. Estes alumnes també han traslladat tant a l'alcalde com al regidor el bon acolliment d’este curs, la bona relació amb les professores i les ganes de continuar amb eixe aprenentatge de cara a futures edicions.

Estos mòduls duraran fins al 27 de desembre i estan finançats pel departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt i subvencionats per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.​