Navega cap amunt
Inicia

 L'Ajuntament de Sagunt cancel·la o ajorna una gran quantitat d'activitats en el municipi

12/03/2020
Gabinet de Comunicació
L'alcalde de Sagunt, acompanyat per l'Equip de Govern, ha informat de la situació actual del Coronavirus COVID-19 a Sagunt després d'un nou positiu


L'Ajuntament de Sagunt cancel·la o retarda una gran quantitat d'activitats de diferents departaments municipals. Així ho han informat este matí en una roda de premsa convocada per l'Equip de Govern per a tractar les últimes informacions sobre la situació del Coronavirus COVID-19 a Sagunt.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assegurat que la situació «va evolucionant ràpidament i hem de tindre a la ciutadania plenament informada, ja que s'ha confirmat per part de l'Hospital de Sagunt el segon cas de Coronavirus i a més la persona afectada en particular ens ha demanat que donem un missatge de tranquil·litat, ja que es tracta d'Alejandro Vila, regidor de la Corporació. Està bé, té símptomes lleus i està en aïllament».

Una vegada actualitzada la informació del Coronavirus COVID-19 en el municipi i amb la mirada posada en l'evolució de la situació, el primer edil ha enumerat les cancel·lacions o ajornaments de les activitats programades per diferents departaments municipals. Quant a la Regidoria de Serveis Socials, s'ha ajornat la Setmana del Major, l'obra de teatre de les dones gitanes, així com la suspensió de totes les excursions de majors i els tallers.

Per part de la Regidoria d'Educació, hui i demà les classes continuen, però a partir de la setmana que ve «el calendari escolar es manté i les classes se suspenen, esperant instruccions per al que ocórrega més enllà del 22 de març». Quant a activitats, es cancel·len els Ludi Saguntini. «ja que és un esdeveniment que portaria a molta gent i ha d'haver-hi comprensió de la situació de pandèmia que estem vivint» i s'ha suspés l'obra El teatre és pura química, la química és pur teatre «per l'elevat número d'assistents que podria ser un focus de contagi».

Per part de l'Àrea d'Igualtat, s'ha decidit ajornar els actes pendents del 8 de Març. Des de Participació Ciutadana s'ajornen els cursos de formació per a les associacions. I Joventut i Infància posposa l’Splash Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana «es barallen dates de setembre per a tindre suficient temps d'organització amb autors». El Forn Alt també ha tancat les portes a les visites.

El Departament d'Esports també es veu obligat a cancel·lar les múltiples competicions professionals i no professionals d'àmbit estatal i internacional, encara que la resta d'activitat no competitiva de caràcter autonòmic es podrà jugar en funció de les seues federacions. Quant als entrenaments i en resposta a molts pares i mares, «l'esport escolar va associat al calendari escolar, per tant no hi haurà entrenaments lligats a este programa municipal». A més, se suspenen temporalment les classes dirigides a majors dins del Programa d'Activitat Física i Salut, ja que «són un grup d'especial risc», se suspén Alternatura i, de moment, es manté el Campus Pasqua previst del 9 al 17 d'abril, «però conforme anem veient l'evolució d’este virus i dels contagiats esta informació serà actualitzada».

Quant a les solucions adoptades després de reunir-se amb els responsables fallers de la comarca, l'alcalde ha explicat que no hi haurà termini estricte per a llevar els elements de les vies públiques, com ara carpes, monuments, etc.; que s'oferiran espais d'emmagatzematge per als monuments a cost zero, d'igual manera, l'Ajuntament correrà amb les despeses dels trasllats, amb el que s'ha demanat a les comissions que facen una estimació de m² necessaris; que es modificarà el conveni entre les falles i el consistori referent a la subvenció de les activitats falleres per a flexibilitzar al màxim els seus termes i que no hi haja problemes de justificació, així com que s'exploraran possibles ajudes compensatòries amb els tècnics municipals i reclamar ajudes a la Generalitat i Estat. Finalment, l'alcalde ha insistit que al contrari que altres localitats, no hi haurà data prevista per a la celebració de les Falles 2020 al Camp de Morvedre donada la incertesa de l'evolució de la pandèmia.

El primer edil ha insistit en la complexitat de la situació, «cal prendre-s'ho amb molta seriositat i requerix accions que minimitzen en la mesura que siga possible el nombre de contagiats ja que implicaria un problema de sobresaturació dels sistemes de la sanitat pública». Moreno ha recomanat «que es tinga sentit comú, que no s'acudisca a grans aglomeracions i no es participe en reunions multitudinàries, encara així volem traslladar un missatge de tranquil·litat, que no condisca el pànic però que siguem conscients de la situació i que, en la mesura que siga possible, posem el nostre gra d'arena per a evitar més contagis en el nostre municipi».​