Navega cap amunt
Inicia

Agenda

 LOS COLORES DE LA MEMORIA. El pasado presente

02/12/2020 - 30/12/2020
Casa Municipal de Cultura
C/ Progrés, 9. El Port de Sagunt
INAUGURACIÓ: 2 de desembre, 19.00 h
Entrada gratuïta
Asociación Patrimonio Industrial de Puerto de Sagunto

​​Aquesta exposició pictòrica de caràcter col·lectiu, comissariada per Patricia Cerezo González i Alfredo García Sanz, ens mostra un recorregut pels paisatges industrials que han format part de la nostra història, llocs que sabem que existeixen, almenys en la nostra memòria.

La mostra presenta, des d’heterogènies sensibilitats i tècniques pictòriques, les diverses mirades que poblen de ressons, traços i colors, llocs que ens pertanyen i que es pretenen traslladar a generacions futures.

Un dibuix, un llenç, una aquarel·la… són elements que es conformen com un quadern de viatge col·lectiu que ens porta al present el nostre passat. Un passat escassament tangible en l’actualitat i que cal salvaguardar com a memòria col·lectiva.

Parlar d’aqueix patrimoni nostre, ampli i complex, desaparegut en la seua major part, és parlar de la necessitat d’actuar per a potenciar una major sensibilització ciutadana i una major consciència social històrica, enfront del memoricidi que s’ha anat gestant des del tancament d’una indústria que va suposar el germen d’un nucli poblacional, i que va llançar la històrica Sagunt a connectar el seu passat amb una emergent economia industrial.

​Salvaguardar el nostre patrimoni industrial i fomentar l’interès per la memòria històrica formen part de les aspiracions de l’Associació de Patrimoni Industrial. Esperem que aquesta mostra contribuïsca a això.