Navega cap amunt
Inicia

Agenda

 "100 anys de Siderúrgia". Conferència de Buenaventura Navarro

19/12/2017 - 19/12/2017
Centre Cívic Antic Sanatori
Port de Sagunt
 
A les 19 h
"La Historia del Puerto de Sagunto y la Siderurgia"

 

 

" Què és la història? Sinó és una llengua amb desitjos de contar i una orella i un cervell amb avidesa per preguntar, escoltar i explicar-se. D'això es tracta.

 

 

I què és el patrimoni industrial del Port Sagunt? No pot ser més que els vestigis materials, mobles i immobles, i immaterials d'aqueixa Història.

 

Un passat que afona les seues arrels fa poc més de 100 anys, i que va sorgir com la iniciativa empresarial d'uns hòmens de negoci bascos, però que va requerir i va ser materialitzada per milers de persones, dones i hòmens, que van acudir a aqueixa crida per a aconseguir així un futur millor per a ells i els seus descendents. Gents vingudes de múltiples orígens que van abandonar per aquesta promesa i afany de millorar. Van deixar tot per a arribar ací. Però portaven amb ells el millor: els seus sons, els seus esforços, els seus ideals. I aqueix llegat, aqueix coratge que ens van portar, això forma també part substancial d'aquest Patrimoni Industrial, aqueix càlid intangible que hem pogut acariciar en les nostres nombroses entrevistes arreplegant els seus testimonis."

Buenaventura Navarro