Navega cap amunt
Inicia

Agenda

 --AJORNAT-- CICLE: #PIANOBEGONYA. VISIONES DE ESPAÑA

23/01/2021 - 23/01/2021
Teatre Begoña
C/ Progrés, 38. El Port de Sagunt

Duració: 90 min.
Aforament limitat
Entrada gratuïta
PER A TOTS ELS PÚBLICS


--AJORNAT al 28 de febrer--
DUO GRANADOS & CASANOVA, piano a quatre mans

AJORNAT AL 28 DE FEBRER

El programa que en aquest concert interpreten els pianistes Santiago Casanova i Emilio Granados té com a punt de partida la música espanyola escrita per autors nascuts a Espanya: Isaac Albéniz, Manuel de Falla i Joaquín Rodrigo, per a finalitzar amb música d'inspiració espanyola escrita per autors no nascuts a Espanya: Rimsky-Korsakov i Maurice Ravel.

La cultura popular espanyola ha sigut des de sempre motiu d'inspiració a compositors tan dispars com llunyans en el temps, com a L. Boccherini, W. A. Mozart, F. Liszt, C. Debussy, M. Glinka… que ja es deixaven engalipar per les exòtiques harmonies, modulacions i ritmes característics del folklore espanyol. És aqueix “perfum”, definició que se li atribueix a Ravel, el que diferencia de manera explícita la música de caràcter espanyol de les escrites en altres països. Tan diferent a vegades, segons la zona d'Espanya de la qual siga característica, com podrà observar-se al llarg d'aquest programa.


Emilio Granados Parrilla
​​Cursa estudis musicals en el Conservatori Superior de Música de Múrcia i Reial.
Conservatori Superior de Música de Madrid amb Guillermo González.
Ha sigut professor de piano del Conservatori de Música de Múrcia i cap del departament de piano del Conservatori de Música de Caravaca de la Cruz.
Ha sigut pianista correpetidor de l'Auditori “Víctor Villegas” de Múrcia, així com de diverses companyies líriques nacionals.
Premi Araba Fenice 2005 del Festival Internacional de Música del Mediterrani.
Ha tocat amb diferents agrupacions orquestrals: Orquestra Simfònica de Múrcia, Orquestra de Bucarest, l'Orquestra Simfònica de Cluj… Ha oferit recitals a Itàlia, Alemanya i Espanya, com a solista i en diversos grups de cambra.
En l'actualitat és professor del Conservatori Superior de Música de Múrcia.

Santiago Casanova Muñoz
Cursa els seus estudis musicals en el Conservatori Superior de Música de Múrcia, Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i Rotterdams Conservatorium Codarts (Holanda).
Deixeble d'Emmanuel Ferrer-Laloë i Aquil·les Delle-Vigne, ha actuat a Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Àustria i Malàisia; en sales i festivals com Wienner Saal de Salzburg, Le Corum de Montpeller, Teatre Nacional de Kuala Lumpur, Sala André Malraux de Bordeus, Sala Baldini de Roma, Fundació Juan March... i amb orquestres com la Simfònica Nacional de Malàisia, Orquestra Ciutat d'Elx, Orchestre du Namurois de Bèlgica i Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia sota la batuta de Manuel Hernández Silva, Jean Luc Balthazar, o M. Fuzer Nawi, entre altres, efectuant enregistraments per a TVE, Ràdio Clàssica d'RNE i Ràdio Televisió Malaysia.
En l'actualitat és professor del Conservatori de Música de Múrcia.​
​​​​​​