Navega cap amunt
Inicia

Agenda

 Concert "CANÇONS HONGARESES" i Presentació del llibre TEATRO ESCOGIDO

15/01/2021 - 15/01/2021
Centre Cultural Mario Monreal
C/ Roma, 9. Sagunt
Divendres 15 de gener, a les 19 h
Duració: 80-90 min.

Entrada lliure. Aforament limitat
PER A TOTS ELS PÚBLICS

Presentació del Llibre Teatro Escogido i Concert Musical Cançons Hongareses

La companyia valenciana Hongaresa de Teatre ha complit 25 anys de treball ininterromput d'escriptura teatral i posada en escena.

Amb motiu d'aquesta trajectòria Paco Zarzoso, fundador de la companyia al costat de Lola López i Lluïsa Cunillé, presenta el llibre Teatro Escogido (1996-2020), d'Arola Editors. 

La presentació del llibre és a càrrec del dramaturg i director Xavi Puchades, tot un referent del teatre a València i el professor de literatura i poeta, i espectador de moltes de les obres de Hongaresa Pedro Luis Alonso.

Després de la seua presentació els espectadors podran gaudir d'un concert, Cançons Hongareses, a càrrec de Jesús Salvador Chapi, fundador del grup de percussió Amores, amb cançons que han acompanyat les obres i vida de la companyia.


PACO ZARZOSO:
Dramaturg, actor i director, cofundador de la Companyia Hongaresa de Teatre.
Com a dramaturg ha obtingut els premis Marqués de Bradomín, SGAE, Enrique Llovet…
Les seues obres han sigut representades en importants teatres com el Centre Dramàtic Nacional, Teatre Lliure de Barcelona,Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Sant Martí de Buenos Aires (l'Argentina), etc. 
Ha dirigit més una vintena d'obres de teatre dins i fora de la seua pròpia companyia.

LLUÏSA CUNILLÉ:
És una de les autores més importants del nostre país. Guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2010, compta amb més de 40 obres estrenades com a autora. 
Va participar durant els anys 1990-1993 en els Seminaris de Dramatúrgia impartits per José Sanchis Sinisterra a la Sala Beckett de Barcelona.
L'any 1995 fonga amb Paco Zarzoso i Lola López la Companyia Hongaresa de Teatre. 
Les seues obres han sigut traduïdes a diversos idiomes i representades en països com Anglaterra, Itàlia, Alemanya, França, Portugal, l'Argentina, etc.

LOLA LÓPEZ:
Actriu, directora, dramaturga i fundadora de la Companyia Hongaresa de Teatre.
Llicenciada en Art Dramàtic per la ESAD València, va realitzar el seu postgrau en la London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) a Londres, ciutat on es va formar i va realitzar part de la seua brillant carrera actoral.
A Espanya, a més de treballar amb la seua companyia, amb la qual ha interpretat a més de vint personatges en molts dels teatres del nostre país, ha sigut dirigida per Irene Papas o Xavier Albertí entre altres.
Entre els guardons obtinguts destaca el Premi de la Crítica de Barcelona a la Millor Actriu per Libración.