Navega cap amunt
Inicia

Agenda

 CICLE: #PIANOBEGONYA

28/11/2020 - 28/11/2020
Dissabte 28 de novembre, a les 19.30 hores
Teatre de Begoña
C/ Progrés, 38. El Port de Sagunt

Entrada gratuïta. Aforament limitat
Duració: 60 min.

RECITAL LÍRICO
Marta Estal i Daniel Ariño interpreten obres de Palau, Massenet, Gounod, Fauré i Satie, en el seu espectacle Recital Lírico.

MARTA ESTAL, soprano
Finalitza el màster en Interpretació Operística sota la tutela de la soprano Gloria Fabuel al Conservatori Superior de València, on també cursa els estudis superiors de piano i cant i obté en aquest últim el Premi Extraordinari de Final de Carrera. El 2018/2019 és seleccionada en la International Opera Academy de Gant, Bèlgica, sota la direcció de Guy Josteen. Completa la seua formació amb professors com Mariella Devia, José Miguel Pérez-Sierra, Déborah Polaski, Dietrich Henschel o Babara Frittoli. Forma part al seu torn de la prestigiosa acadèmia de perfeccionament Georg Solti duta a terme a Castiglione della Pescaia, Itàlia, amb professors com Massimo Giordano, Jonathan Papp o el director Richard Bonynge.

Guanya el Primer Premi i el Premi a la Millor Cantant en la 14a edició del Concurso Intercentros Melómano.

Ha cantat com a solista amb l’Orquestra de Radiotelevisió Espanyola, amb la Sinfonietta de Canàries, Partiture Orchestra, entre altres. Ha oferit recitals en el Festival de Música Espanyola de Moscou, el Festival de Música i Dansa de Granada, el Festival de Música Espanyola de Cadis, el Festival Internacional de Música d’Úbeda, i en sales com l’Auditori Nacional de Madrid, la Casa de les Flors de la Granja (Segòvia), la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma, l’Auditori de Vila Adriana (Tívoli), el Teatre Studio Borgna (Roma), el Palau de les Arts de València, Palau de la Música, etc.

Ha debutat els rols d’Arminda en La finta giardiniera de W. A. Mozart al Minardschow de Gent; Musetta a la sala simfònica de l’Auditori Nacional de Madrid; Pamina en La flauta màgica de Mozart, i Regina en l’òpera Una cosa rara de Martín i Soler.

Publica el CD La música del grup dels joves al costat de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, nominat als premis Carles Santos el 2019.

Entre els seus projectes més recents es troben la producció A Matter of Triumph and Void (Elsie, Air) amb música del compositor contemporani Wim Henderickx i el projecte Demons, Witchesand Madness, coproduït per l’òpera Vlanderen a Bèlgica i dirigida per Tom Gossens.

DANIEL ARIÑO, piano
Pianista i compositor de formació clàssica, desenvolupa els estudis a Santiago de Compostel·la i Barcelona -ESMUC-, on el 2014 culmina el Grau Superior en Interpretació Clàssica i Contemporània sota el mestratge de Xavier Barbeta, i rep matrícula d’honor pel seu projecte final. Allí realitza també el màster d’Estudis Avançats en Interpretació Clàssica i Contemporània i presenta, amb matrícula d’honor, el seu treball final Leviathan Sonata, on fusiona de nou la faceta de pianista i compositor.

La seua relació amb el món del lied ha sigut sempre estreta, en què s’acosta al repertori francés, alemany, anglés, català i espanyol amb els professors Alan Branch i Francisco Poyato, i realitza diversos recitals lírics per Catalunya i València. És, a més, el pianista i compositor d’El nus la flor, un cicle original per a veu cantada -Maria Mauri-, veu recitada -Enric Casasses- i piano, basat en textos del mateix Casasses i publicat recentment per Edicions Poncianes en format llibre+CD. Des de la seua estrena, El nus la flor ha comptat amb un molt càlid acolliment per part del públic i la crítica, i ha ocupat un lloc destacat en festivals com Barcelona Poesia, Poesia i + o Fira Litterarum i s’ha presentat en espais com la Terrassa Jazz Cava, el Jamboree, el Palau de la Música Catalana o el monestir de Pedralbes.