Navega cap amunt
Inicia

Agenda

 UMBRAL

16/01/2021 - 16/01/2021
Centre Cultural Mario Monreal
C/ Roma, 9. Sagunt
Dissabte 16 de gener, a les 19 h
Duració: 75 min.
En castellà
Aforament limitat
Preu de l'entrada: 9€
Gratuït per a abonats
PER A TOTS ELS PÚBLICS
Umbral, una comèdia de la Companyia Hongaresa de Teatre

Fundada per Lola López, Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso en 1995, la companyia ha complit 25 anys de treball ininterromput d’escriptura teatral i posada en escena en 2020.

Una companyia valenciana que en cada nova proposta, tant textual com escènica, intenta explorar nous camps teatrals, la qual cosa l’ha animat a experimentar amb tots els gèneres, des de la tragèdia al cabaret metafísic passant per la tragicomèdia o el vodevil postdramàtic.

Ja es tracte de la revisió escènica de les seues obres ja estrenades, producció pròpia de textos inèdits o l’escriptura i coescritura d’uns altres de nous, la intenció de la companyia ha sigut sempre investigar i experimentar els diferents mecanismes dramàtics, evitant repetir fórmules.

Hongaresa ha demostrat en tota la seua trajectòria teatral un decidit i sòlid compromís i posicionament ètic i estètic que es reflecteix en les seues obres.

Al llarg d’aquests anys, Hongaresa ha estrenat més d’una vintena de peces que s’han pogut gaudir en teatres tant nacionals com internacionals.

SINO​PSI: Cinc històries en cinc espais urbans, entre privats i públics, entre nocturns i diürns: un portal, un estudi fotogràfic, un pas de zebra, un apartament i l’oficina d’un escorxador. El que crea unitat en aquests cinc quadres és el concepte de «llindar», sobretot referit al que es produeix en la comunicació. Però el llindar més constant és el que es dona entre el treball i els sentiments, especialment els amorosos, per absència d’un d’ells o de tots dos.

Cadascuna de les cinc històries presenta una parella que no poden –en alguns casos no volen– nuar una relació amorosa, perquè rebutgen la idea de transposar el xicotet espai que els separa.​​FITXA ARTÍSTICA:
Autor: Paco Zarzoso
Direcció: Paco Zarzoso
Actors: Lola López y Paco Zarzoso
Espai escènic: Damián Gonçalves
Il·luminació: Ximo Olcina
Espai sonor i música: Miguel Alarcón
Saxofonista: Lydia García
Vestuari, maquillatge i perruqueria: Josán Carbonell
Coreografia: Amparo Fernández
Fotografia: Jordi Pla
Imatge gràfica: Josephine
Ajudant de producció: Blanca Martínez
Ajudant de direcció: Fèlix Vilata
Producció: Lydia García