Navega cap amunt
Inicia

Falles

Festa d'Interès Turístic Nacional

Si no coneixes Sagunt, est és un bon moment per a descobrir una població que compta amb un interessant patrimoni tant històric- artístic com a històric- industrial. I és un bon moment perquè s'acosta na de les festes més colorides, divertides i apassionants d'aquesta ciutat: Les Falles. Declarada Festa d'Interès Turístic Nacional.

Sagunt està situada al nord de la província de València, als peus de la Sierra Calderona, acariciada per la brisa del mar, encarregada de temperar les temperatures d'estiu i moderar les d'hivern, amb suaus primaveres i tardors.

En despertar la primavera se celebra un dels esdeveniments festius més populars de la Comunitat Valenciana, les Falles. Durant la setmana fallera, que finalitza el 19 de març, festivitat de San José, la ciutat s'omple d'alegria i desenfade.


Una setmana en la qual els monuments fallers adornen tota la ciutat, amb grans dosis de creativitat i enginy, inundant els carrers de color, música i diversió. Dies de festa en els quals se celebren una gran varietat d'actes, com La Crida o pregó de festa, la Cavalcada d'Humor Faller, La Plantà de les falles, l'Ofrena de flors a la Verge dels Desemparats o el Lliurament de Premis.

A Sagunt es planten cinquanta-vuit de falles, entre majors i infantils. La falla és una veritable obra d'art realitzada en fusta i cartó, en la qual els diferents “ninots” que la componen, representen, amb atrevida ironia les escenes més satíriques dels diferents temes d'actualitat. En la nit del dia de San José, el foc i les flames embolicaran les falles en una gegantesca foguera, és la nit del foc..

Solament una de les artístiques figures de les diferents falles es veurà lliure de les flames, és el “ninot indultat”. Art, pólvora i foc són els autèntics ingredients dels festejos fallers.

En la Nit de la Crema el foc serà l'encarregat de reduir els monuments a cendres, posant el punt i final a la festa més representativa dels valencians.


 

veure PDF  |  veure CATÀLEG VIRTUAL