Navega cap amunt
Inicia

Festes locals

Festivitats de caràcter local

La ciutat antiga celebra les festes tradicionals en honor als seus patrons la segona quinzena de juliol —Sants Màrtirs Abdón i Senén— i la primera desena de setembre, entorn de la festivitat de la Verge del Bon Succés.

El Port de Sagunt a mitjan juliol a la Verge del Carme i en la primera quinzena d'agost en honor a la Verge de Begonya. Competicions esportives, actuacions musicals, corregudes de vaques i bous embolados, exposicions artístiques, la tradicional “Cordà” i castells de focs d'artifici omplen de colorit i vistositat els actes. Esment a part mereixen les cucanyes marítimes i la divertida agafada d'ànecs el dia 15 d'agost en la dàrsena del port.

 

Virge del Carme

La setmana del 16 de juliol, festa de la verge del Carme la Junta de la Confraria de Pescadors local organitza els actes a la patrona dels mariners. Destaquen l'adorn dels carrers amb premi per al millor engalanament, espectacle de varietats, la missa Major en honor a la Verge del Carme i especialment la processó Marinera per la dàrsena del port amb ofrena floral , la processó terrestre i la Gran Sardinada.

 

Sant Antoni Abad

L'associació Amics del Cavall és l'encarregada d'organitzar els actes de les festes populars de Sant Antoni a mitjan gener. Destaca el trasllat del pi des del trinquet fins a la Plaça Major, arrossegat per cavalls i acompanyat del grup de percussió i dolçaina de la Diabòlica de Morvedre, per a muntar la foguera amb fogueres i la crema de la foguera en la Plaça Major, acompanyada del volteig de campanes a càrrec del grup Els Campaners de Morvedre, el “taller de dimonis”, els tradicionals correfocs, el “bureo”, és a dir, una antiga festa popular oberta a la participació de tothom, la concentració d'animals, exhibició i cercavila de cavalls i finalment la benedicció d'animals.