Navega cap amunt
Inicia

Setmana Santa

Festa declarada d'Interès Turístic Nacional

Organitzada per la Majoralia de la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist l'origen del qual es remunta a la fi del segle XV. El Divendres Sant constitueix el dia gran de la Setmana Santa saguntina, destacant el Viacrucis des de l'ermita de la Sang fins al Calvari, en el qual es representa la Passió de Jesús a través de les estacions que flaquegen l'empinat camí.

A la vesprada se celebra la grandiosa i multitudinària manifestació de culte que constitueix la processó del Sant Enterrament; durant el trajecte de la processó, la “Vera Creu” és portada pels Majorals sense tocar el sòl, sent el Clavari qui s'encarrega d'entrar i sortir amb Ella en l'ermita i en els diferents temples de la ciutat.

Són característiques les veus “dels plegaors”, confrares que al crit de “Puríssima Sang de Jesucrist” recapten un donatiu per a la Confraria; les cornetes i tambors, així com les peticions dels més xicotets sol·licitant el típic “caramelet” als confrares que participen en la processó.

Altres actes destacats són els concerts de música sacra, representació vivent de la Passió de Crist, la subhasta de Passos i Sayones, la processó del Silenci, el Sermó del Descendimiento i la Missa de Resurrecció.

La Setmana Santa Saguntina es Festa declarada d'Interès Turístic Nacional.

 veure PDF  |  veure CATÀLEG VIRTUAL