CULTURA

Sergi Durbà presenta a Sagunt el seu nou llibre, 'El cant de les granotes'

L'escriptor saguntí estarà en l'acte que se celebrarà este divendres, 20 de maig, a les 19.00 hores en el Centre Cultural Mario Monreal

L'escriptor saguntí, establit a Alzira, Sergi Durbà presentarà este divendres 20 de maig en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt (carrer Roma, 9) el seu últim llibre, El cant de les granotes, guanyador del 17é Premi de Narrativa Vila d'Almassora. Serà a partir de les 19.00 hores a la sala d'estudi de l'edifici.

La sinopsi del llibre és la següent: «Petjades de cèrvids que es perden bosc endins, penombres i crepuscles que es fonen amb el llarg hivern, homes i dones que caminen sols i sense ajuda, un vast territori despoblat que dibuixa el pas de les estacions i que enamora al mateix temps que reclama solucions perdudes pels calaixos del progrés i la uniformitat. La denominada Lapònia espanyola contrasta sobre manera amb la falsa abundància mediterrània, i actua com a refugi dels qui cerquen alguna cosa mes que benestar transitori i pau vacacional. Una terra oblidada, sí, tanmateix una gran oportunitat, l'espai per on discorre una rutina anònima que no aspira a grans modernitats, allà on un pot retrobar-se amb si mateix mentre sent la remor del riu feréstec o assaboreix la bellesa de tot plegat, des del detall més insignificant fins a la immensitat inabastable: els perfums de la natura, la profunditat del llenguatge, la crepitació de la llenya en la llar de foc, l'aigua que s'escorre pel vessant de les muntanyes, la simfonia d’un bosc tan bonic com desatés, el silenci penetrant que tot ho amera… Amb el respecte per bandera, el jo narratiu cau pres d'un encanteri literari que es perfila mentre el fred s'allunya i deixa pas a una primavera onírica de lletres infinites».

Sergi Durà, nascut a Sagunt, però establit a Alzira, és escriptor i professor de llengua i literatura en educació secundària i batxillerat. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i membre de l'AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana).

Al llarg de la seua trajectòria literària ha publicat diversos volums com ara Camins al sud (2012), Costumari de records (2015), el còmic Paco Cabanes "el Genovés", l'heroi esportiu dels valencians (2016), Colp a colp, glosses sobre pilota valenciana (2019), Les nostres festes (Generalitat Valenciana, 2020) i Amanda (2021), novel·la amb la qual va rebre el Premi de Narrativa Benvingut Oliver de la Vila de Catarroja. Ara acaba de publicar El cant de les granotes (Onada Edicions, 2022), guardonat amb el 17é Premi de Narrativa Vila d'Almassora.