Sagunt conclou el seu pas per FITUR 2022 potenciant la gastronomia del municipi amb un showcooking a càrrec de Víctor Aliaga

El xef del restaurant Cyrus Dad ha fet una demostració de cuina amb arrelament a la comarca i la regió en l'última jornada de promoció en la Fira Internacional de Turisme que s'ha celebrat estos dies a Madrid

Sagunt ha tancat este divendres la seua participació en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) 2022 amb un showcooking a càrrec de Víctor Aliaga, xef del restaurant Cyrus Dad del Port de Sagunt, amb el qual s'ha promocionat la gastronomia del municipi, dins de la marca L’Exquisit Mediterrani de Turisme Comunitat Valenciana.

Concretament, Aliaga ha presentat una demostració culinària a la qual ha anomenat Tres maneres de menjar-se l’All i Pebre, a la qual ha assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

El primer edil ha definit la idea del xef com «una proposta molt innovadora» i ha destacat el fet que durant la demostració el cuiner haja explicat com és la forma tradicional de preparar un All i Pebre però especialment les dues noves propostes d'este mateix plat tradicional «que demostren l'altíssim nivell de la gastronomia en la restauració» del municipi.

«És un aspecte imprescindible, una destinació turística de qualitat no es pot permetre no tindre un alt nivell de cuina, i cada vegada més es veu la professionalització en el nostre municipi, forma part de la nostra oferta turística i precisament per això és una cosa que volíem destacar ací en FITUR, treballant amb el sector turístic, restauració i hostaleria», ha manifestat Moreno.

Victor Aliaga Martínez es descriu a si mateix com una persona que ha estimat, estima i estimarà el seu ofici per damunt de tot. Segons les seues pròpies paraules, sempre ha tingut clar el que volia fer, a més usant producte de proximitat. El xef de Cyrus Dad ha participat en diversos concursos entre els quals destaquen el seu triomf en el VII Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt i el segon premi en el Concurs Promeses de l'Alta Cuina Le Cordon Bleu, així com el segon lloc aconseguit en el Concurs de la Carxofa de Benicarló i el reconeixement gastronòmic obtingut per part de la Fundació Moros d'Alqueria de Castelló de la Plana.

D'altra banda, la jornada s'ha completat amb la reunió de l'alcalde així com per personal del departament de Turisme amb Miguel Carrasco, el director tècnic de l'Àrea de Turisme d'Accessibilitat Universal, Turisme i Cultura Inclusiva de TUR4all sobre projectes per a realitzar possibles millores dels diferents atractius de Sagunt, perquè d'esta manera siguen espais accessibles.

Així mateix, durnt esta última jornada professional, ha destacat l'assistència a presentacions, trobades i reunions en què de nou s'han abordat qüestions relatives a les noves tecnologies aplicades a l'experiència turística o els plans de Destinació Turística Intel·ligent i de Dinamització i Governança Turística, entre altres qüestions.