Comença la primavera a la Casa Penya amb un contacontes infantil i amb diverses iniciatives

Diumenge que ve 28 d'abril comencen els diumenges especials programats a la Casa Penya per als mesos primaverals

Esta primavera la Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró ha programat quatre activitats especials a la Casa Penya amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, a més dels dilluns de voluntariat sènior, de les visites guiades dels diumenges i de les visites escolars i per a grups d'adults entre setmana.

La primera serà un contacontes infantil el diumenge 28 d'abril. El diumenge 12 de maig es realitzarà un anellament en família. I el diumenge 2 de juny se celebrarà el Dia del Medi Ambient. A més, el dissabte 18 de maig es presentaran els resultats del projecte Aliats. Esta és una iniciativa d'educació ambiental per a conscienciar sobre la importància de la fauna urbana insectívora, que dona continuïtat a la campanya ‘Més oronetes, menys mosquits’ impulsada, dissenyada i creada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració dels departaments de Medi Ambient, Educació i Joventut de l'Ajuntament de Sagunt i que ha comptat amb el suport d'Arcelor-Mittal.

Diumenge que ve 28 d'abril comencen els diumenges especials programats a la Casa Penya per als mesos primaverals. Eixe dia, La Niña Cristal presentarà el seu nou contacontes infantil El viaje del agua, que la seua temàtica és el cicle i els camins que recorre l'aigua abans d'arribar a la marjal d'Almardà-Almenara.

El diumenge 12 de maig serà el Grup Au d'Ornitologia qui visitarà el centre d'educació i voluntariat ambiental de la marjal de Almardà. Esta entitat, responsable de l'anellament científic d'ocells en la marjal d'Almenara, ensenyarà a la Casa Penya en què consistix i per a què servix esta tècnica d'estudi de l'avifauna.

Amb esta jornada d'anellament en família La Casa Penya se suma als actes que es convocaran per tot l'estat eixe cap de setmana per a celebrar el 75 aniversari de la fundació de l'oficina d'anellament més antiga d'Espanya, que és l'oficina de la Societat de Ciències Aranzadi, fundada en 1949 a Sant Sebastià.

La convocatòria dels diumenges especials es tancarà el 2 de juny amb un taller sobre formigues per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Concretament, de la mà d'un mirmecòloeg el públic coneixerà el paper clau de les formigues en el manteniment de l'equilibri ecosistèmic i com a agents biològics en la mitigació del canvi climàtic.

Per a participar en qualsevol d'estes quatre activitats fa falta inscripció prèvia, ja que l'aforament és limitat. Per a apuntar-se, la persona interessada haurà de completar el corresponent formulari d'inscripció disponible en les dates de cada activitat. També es recorda que si es vol concertar una visita amb un centre educatiu, activitats que es realitzen els dimecres, o amb un grup d'adults un dijous o un divendres, es pot sol·licitar mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a visitescasapenya@gmail.com.