El CES aprova fer un pronunciament institucional per a desenvolupar el projecte de la CV-309 i acabar Parc Sagunt

La delegada de Presidència va presentar la planificació per a realitzar el Pla de Reindustrialització del Camp de Morvedre
Imagen 1
 
 
El Consell Econòmic i Social (CES) ha acordat que es faça un pronunciament institucional per a desenvolupar el projecte de la CV-309 i acabar Parc Sagunt. La delegada de Presidència de l'Ajuntament de Sagunt, Teresa García, ha destacat que, en la reunió d'ahir del CES, “va sorgir la necessitat de tenir en compte les infraestructures necessàries per a poder portar a terme el Pla de Reindustrialització: les principals són la connexió ferroviària amb el port marítim, que ja està fent-se, i el desdoblament de la CV-309 a Parc Sagunt”.
 
La delegada de Presidència va presentar la planificació per a realitzar el Pla de Reindustrialització del Camp de Morvedre i prioritzar la disposició dels 2’6 milions d'euros que hi ha en els pressupostos de la Generalitat: “Hem presentat en el CES un procés de participació en el qual elaborarem el Pla, que estarà dividit en diferents meses de treball. En principi es farà una amb la representació de tots els ajuntaments de la comarca i, d'altra banda, a l'abril es constituirà el Fòrum per la Reindustrialització del Camp de Morvedre, però ahir presentàrem la planificació perquè vagen designant els representants i es puga constituir”.

El Fòrum per la Reindustrialització del Camp de Morvedre estarà compost, d'una banda, per tots els agents socials i econòmics del municipi (ASECAM, comerciants, sindicats, agricultors, veïns i pescadors) i, d'altra banda, comptarà amb l'assessorament de la Universitat de València, la Unviersidad Politècnica, la Universitat Jaume I, la Xarxa d'Instituts Tecnològics (REDIT),  l’IVACE i el SERVEF i Climate-KIC (associació empresarial per a fomentar el desenvolupament d'empreses que combaten el canvi climàtic). Desenvoluparà l'estratègia de reindustrialització de la comarca i treballarà en tres línies: l'estratègia intel·ligent, la formació i la innovació. Té com a objectiu determinar les necessitats de la comarca en indústria, quin tipus de sector cal atraure perquè s'instal·le en la nostra comarca i quines accions formatives són necessàries per a aconseguir els recursos humans per a poder fer-ho. 

Les sessions de treball d'aquest fòrum es repartiran en aquests tres mesos i està previst que per a finals de juny estiga preparada l'estratègia. L’IVACE prestarà assessorament en tot aquest període, perquè s'estan desenvolupant al mateix temps les ordres d'ajudes que van a repartir aqueixos recursos (2’6 milions €). Per la seua banda, l'Ajuntament de Sagunt treballarà en la Junta de Portaveus o en la comissió específica que es constituïsca per a tenir una postura consensuada entre tots els partits polítics.