El consell d'administració d'Aigües de Sagunt nomena al nou gerent

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat l'augment del rendiment de la xarxa de subministrament al 70%, mentre que fa anys va estar per sota del 50%
Imagen 1
 
El consell d'administració d'Aigües de Sagunt ha nomenat a Antonio Corts nou gerent de l'empresa mixta. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat la labor realitzada per l'anterior gerent, que ha sigut “molt positiva en molts aspectes”. “No és la primera vegada que hi ha un canvi de gerent, de fet este serà el quart gerent de l'empresa mixta”, ha recordat Fernández, qui ha dit que l'empresa ha recuperat “una certa estabilitat”, i ha ressaltat que l'entitat ja té beneficis.
                                           
El primer edil ha declarat que Aigües de Sagunt, en ser una empresa mixta de majoria pública, “s'ha de regir pels mateixos procediments que el propi Ajuntament, i l'important és que tots estos procediments siguen transparents”. D'altra banda, ha fet una valoració positiva del funcionament general de l'empresa perquè “en estos moments podem afirmar que s'ha controlat d'una manera importantíssima el resultat de l'explotació. De fet, en l'actualitat el rendiment de la xarxa es troba al voltant del 70%, mentre que fa uns anys estava per sota del 50%”.
 
Fernández ha manifestat el seu malestar per l'actitud “poc comprensible i poc responsable” que ha tingut l'Oposició amb el nomenament del nou gerent d'Aigües de Sagunt. “Jo he estat sempre en el consell d'administració i mai s'ha posat mai cap problema, que és el que cal fer”, ha afirmat Fernández. “Una cosa és que valorem bé o molt bé el paper del gerent que hi havia fins ara i una altra és que es bloquege el nomenament d'un nou gerent que com sabem ho proposa el soci privat que és Aigües de València i que en principi, si no hi ha cap problema, no ha de bloquejar-se” ha assegurat l'alcalde.
 
La tarifa actual que es cobra a la ciutadania pel servei d'aigües cobreix el cent per cent del seu cost, mentre que “fa uns anys es facturava pràcticament un 60%, i el 40% del cost es cobria a través dels impostos. Jo crec que era una gestió irregular i poc transparent”, ha dit l'alcalde. Sobre el preu del servei, Fernández ha declarat que “en estos moments és equiparable a altres ciutats de les seues dimensions. Si férem un estudi comparatiu, en estos moments l'aigua és lleugerament més barata en alguns municipis com Paterna o Alzira, però pràcticament a la par, i és més cara a Torrent, Mislata, Gandia i altres municipis”.
 
Referent a això, l'alcalde ha recordat l'existència del “comptador solidari”. “En esta ciutat no se li talla l'aigua a ningú que no puga pagar-la, sinó que eixe cost s'assumeix en el propi pressupost d'Aigües de Sagunt”. Per a Fernández, la gestió de l'aigua no implica que siga més cara per ser mixta, privada o totalment pública “si atenem a tots els factors: aigua, comptadors, clavegueram, sanejament, etc.”.
 
L'alcalde ha declarat que se celebrarà una reunió extraordinària del Consell Econòmic i Social el dia 10 de juliol “en la qual parlarem amb els veïns i veïnes sobre estes qüestions, per a aclarir tots els dubtes i assumptes que generen major preocupació, perquè els nostres objectius són que es preste el servei d'aigua de la manera més eficient possible (en les millors condicions, sense pèrdues i que tinga un preu raonable) i d'altra banda que els ciutadans i ciutadanes estiguen absolutament convençuts que l'aigua es presta de forma eficient”.