El Consorci d'Aigües reformarà els seus estatuts i elaborarà el seu primer pressupost

El Consorci, que està format per tots els municipis del Camp de Morvedre i per Almenara, també ha tractat l'assumpte del deute que mantenen alguns d'aquests municipis amb el de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha informat que el Consorci d'Aigües del Camp de Morvedre reformarà els seus estatuts i elaborarà, per primera vegada un pressupost: “Hem d'aconseguir que el Consorci funcione d'una manera més eficient en defensa dels interessos dels usuaris de l'aigua que som els municipis. Aquesta actualització dels estatuts no s'ha produït encara perquè en els últims anys el Consorci, pràcticament, no s'ha reunit i ni ha elaborat un pressupost”. Fernández ha explicat que en els pròxims 2 o 3 mesos redactaran uns nous estatuts i elaboraran un pressupost que puga reflectir exactament la situació financera i les obligacions de cada municipi per a afrontar les despeses: “En definitiva, com a president pretenc que el Consorci funcione, ja que fins ara no ha complit amb les seues funcions i l'Ajuntament ha hagut de suportar unes despeses que haurien d'haver sigut compartides amb els altres municipis”.
 
El Consorci d'Aigües del Camp de Morvedre, del que formen part tots els municipis de la comarca i Almenara, és un ens creat per a gestionar l'aigua potable en aquests municipis. També estan representats la Conselleria de Medi Ambient, l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. L'Assemblea General del Consorci s'ha reunit aquest matí en l'Ajuntament de Sagunt.
 
Aquesta assemblea general també ha abordat el deute que els municipis tenen amb el Consorci i, en concret, amb l'Ajuntament de Sagunt i el seu ens instrumental, Aigües de Sagunt: “Fins ara, a causa d'un funcionament incorrecte i per la falta d'un pressupost, apunta l'alcalde, l'Ajuntament de Sagunt ha anat avançant els diners que corresponia a les obligacions d'altres municipis. Estem parlant aproximadament d’1’3 milions d'euros a favor de l'Ajuntament de Sagunt, i tenim el compromís de la resta d'ajuntaments perquè complisquen amb les seues obligacions”.
 
Per a finalitzar, Fernández també ha informat a l'assemblea del Consorci de la situació de la desaladora i de les gestions realitzades amb l'Ajuntament de València i amb el gerent del EMSHI, que engloba a la majoria de les poblacions de l'àrea metropolitana, a les quals va oferir la possibilitat de compartir la desaladora, amb els seus beneficis i obligacions.