El Gabinet Psicopedagògic Municipal ofereix xarrades sobre la prevenció de l'assetjament escolar per a pares i mares

Les xarrades s'inicien demà i consistiran a conscienciar dels perills de l'assetjament en els centres i en les xarxes socials
El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona.
 
El Gabinet Psicopedagògic Municipal ofereix quatre xarrades per a informar a la comunitat escolar dels centres de primària i a la població en general sobre la prevenció de l'assetjament escolar. Esta iniciativa, que s'inicia demà, s'emmarca en les activitats que el departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt està realitzant amb motiu del dia mundial contra l'assetjament escolar, que va ser ahir, 2 de maig.
 
L'objectiu del projecte és minimitzar l'aparició d’estos episodis, anticipar-se al problema i presentar possibles respostes i solucions mitjançant l'aplicació de programes preventius en la població escolar.
 
El saló d'actes del Centre Cívic del Port de Sagunt serà una de les seus d'estes xarrades. La primera serà el dijous 4 de maig, de 18.00 a 20.00 hores, en la qual Jorge Bono tractarà la ‘Seguretat i Privadesa en les Xarxes Socials’; el dimarts 9 de maig, de 18.00 a 20.00 hores, Lucía Castroverde s'encarregarà de la xarrada ‘Del Bullying al Ciberbullying i altres casos’.
 
El Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt també acollirà estes mateixes xarrades. La primera el dimecres 10 de maig, de 18.00 a 20.00 hores, per part de Jorge Bono; i el dimecres 24 de maig la xarrada de Lucía Castroverde.
 
Esta iniciativa complementa el programa de prevenció de l'assetjament escolar que està duent a terme el Gabinet Psicopedagògic Municipal i que està dirigit a l'alumnat de 6é d'Educació Primària. Els objectius principals d'este programa, en el qual participaran al voltant de 700 alumnes, són potenciar en l'aula un clima de convivència basat en l'empatia, el respecte i l'assertivitat; fomentar actituds prosocials en l'alumnat i desenvolupar estratègies de resolució de conflictes. A més d'alguns objectius específics com diferenciar entre ‘conflicte’ i ‘assetjament’, identificar i distingir situacions-problema o ajudar el professorat en la consecució d'una educació integral als joves.
 
El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona ha explicat que “l'assetjament escolar o bullying és un problema que afecta els col·lectius més sensibles de l'àmbit educatiu, però la prevenció del qual correspon a tota la societat, incloent la comunitat educativa. Per açò, i coincidint amb el Dia Mundial Contra l'Assetjament Escolar, a través del Gabinet Psicopedagògic Municipal s'han organitzat unes jornades per a donar-lo a conéixer a pares i mares i, d'esta forma, oferir-los una sèrie d'eines que els permeten controlar i minimitzar els efectes de l'assetjament escolar per un ús inadequat de les xarxes socials i les noves tecnologies”.