El Pla d'Ocupació Municipal 2015 comptarà amb 3’2 milions d'euros per a donar treball directe a més de 330 persones

Al Pla d'Ocupació municipal se suma també el Pla d'Inversió Local de la Diputació de València, pel qual l'Ajuntament de Sagunt rebrà altres dos milions d'euros

 
L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat hui als grups polítics i als mitjans de comunicació les línies mestres del nou Pla d'Ocupació 2015 “Més ocupació, més qualitat” que comptarà amb un pressupost de 3’2 milions d'euros que donaran treball directe a entre 333 i 369 persones, en compliment de l'acord del Ple de la Corporació Municipal. Així mateix, el Pla d'Ocupació permetrà realitzar actuacions gestionades pel departament de Manteniment, el Consell Agrari i la Societat Anònima de Gestió (SAG), a més de possibilitar la formació de joves titulats de la localitat. Al Pla d'Ocupació municipal se suma també el Pla d'Inversió Local de la Diputació de València, gràcies al qual l'Ajuntament de Sagunt rebrà altres dos milions d'euros que s'invertiran en actuacions que generen ocupació directa i indirecta. 
 
Aquestes línies mestres han sigut presentades als grups polítics reunits en comissió informativa perquè puguen presentar propostes i amb la intenció de que el pla d'ocupació puga ser aprovat en el pròxim ple que està previst per al 8 de setembre.
 
A la roda de premsa, que s'ha celebrat en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt, han assistit la delegada d'Hisenda, Teresa García; l'edil de Personal, Sergio Moreno; la regidora de Serveis Socials, Roser Maestro; i el delegat de Manteniment, Pepe Gil. 
 
Segons ha explicat la delegada d'Hisenda, Teresa García, el superàvit municipal de 3’2 milions d'euros s'utilitzarà íntegrament en ocupació directa. Segons ha afirmat, aquesta quantitat està distribuïda de manera que prioritza que amb menys diners es creen més llocs de treball.
 
En este sentit, García ha destacat: “Estem parlant d'un Pla d'Ocupació més eficient i que posa en un lloc prevalent a les persones a les quals es va a dirigir i no les actuacions a realitzar. Moltes vegades s'ha criticat que l'ajuntament decidisca gastar l'íntegre del superàvit en ocupació directa i no facilite la gestió indirecta i altres tipus de generació d'ocupació. En eixe sentit, també vull anunciar que la Diputació ha creat un Pla d'Inversions Locals dins del qual a Sagunt li corresponen dos milions d'euros. Eixa quantitat es destinarà a realitzar inversions en determinades àrees al llarg de la resta de l'any. A través d'esta via extraordinària que facilita la Diputació podem treballar temes que tinguen a veure amb l'ocupació directa i indirecta per a reforçar l'activitat econòmica de les nostres empreses”.
 
Concretament, les inversions en el Consell Agrari ascendiran a 700.000 euros que donaran treball a un màxim de 92 persones. Les inversions en Manteniment seran de 1.900.000 euros que permetran donar treball a 167 persones. A la Societat Anònima de Gestió es destinaran 500.000 euros que possibilitaran donar treball a 60 persones. Finalment, el projecte Forma’T per a joves titulats de la localitat comptarà amb una quantitat entre 100.000 i 150.000 euros que permetran realitzar pràctiques formatives remunerades a 40 o 50 persones. 

Pel que fa a les actuacions que es realitzaran, cal destacar que en l'àmbit del Consell Agrari es duran a terme tractaments per a combatre la plaga de Tomicus sobretot en el Castell i Sant Cristòfol, així com en muntanyes pròximes com el Picaio. A més, s'executaran diversos treballs en zones humides, en matèria de prevenció d'incendis i en la restauració de la Senda dels Lladres. Pel que fa a Manteniment, s'escometrà una obra en la zona d’Almardà, entre tres i quatre a Sagunt (que seran sobretot de pavimentació de carrers i abastaran un total de 2.000 metres quadrats) i quatre o cinc en el Port de Sagunt (d'adequació de voreres i carrers amb una superfície en conjunt de 4.000 a 5.000 metres quadrats). En referència a la Societat Anònima de Gestió, es reforçaran les labors de jardineria i neteja, així com les actuacions en els col·legis, per exemple per a dotar-los d'ombra plantant arbres i col·locant altres elements. A més, els joves titulats que es formaran en dependències municipals amb el programa Forma’T treballaran principalment en temes de Participació Ciutadana, Medi ambient i Serveis Socials.
  
Revisió dels criteris de baremació

El regidor delegat de Personal de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Moreno, ha explicat que s'han revisat els criteris de baremació de manera que en el nou Pla d'Ocupació 2015 es prioritzarà la contractació de dones, membres de famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere, membres de famílies amb fills, persones discapacitades, persones afectades per desnonaments i membres de famílies desfavorides, és a dir, aquelles que tinguen les rendes més baixes o hagen treballat menys temps. També es donarà prioritat a les persones que no hagen sigut beneficiàries del Pla d'Ocupació en anys anteriors. La selecció es realitzarà entre les persones que estiguen apuntades en el Servef i en Promoció Econòmica. 

La delegada de Serveis Socials, Roser Maestro, ha volgut agrair “el gran treball que s'ha fet amb el barem, sobretot perquè s'ha aconseguit tenir en compte els temes de risc d'exclusió social i van a ponderar totes les característiques que puguen tenir els individus. Es va a posar l'accent principalment en el tema de la dona, que és especialment greu, ja que estem davant una xacra social i açò demostra la predisposició de l'ajuntament per a lluitar contra ella. També en els temes de manteniment es va a posar l'accent en l'accessibilitat, ja que és una problemàtica que han mostrat les diferents associacions de veïns i que arrepleguem i abanderem. En definitiva, seguirem lluitant contra estes impossibilitats perquè es tornen possibles”.
  
Pla d'Inversió Local de la Diputació de València

L'Ajuntament de Sagunt rebrà dos milions d'euros procedents del Pla d'Inversió Local de la Diputació de València. Esta quantitat podrà ser destinada a diverses actuacions relacionades amb el sanejament, proveïment i distribució de l'aigua; la recollida, eliminació i tractament de residus; l'enllumenat públic; la protecció i la millora del medi ambient; les estructures agropecuàries; energia; comerç; ordenació i promoció turística; transport; recursos hidràulics; recerca científica; informació; ordenació del trànsit; adequació de les vies públiques; parcs i jardins; patrimoni històric i artístic; i carreteres i camins.