El Ple Municipal rebutja per unanimitat la corrupció i demana que els corruptes tornen els diners dels ciutadans

Tots estan d’acord en què la corrupció suposa una amenaça per a l'estabilitat i seguretat de la societat valenciana, perjudica les institucions i els valors de la democràcia

L’Ajuntament de Sagunt, davant dels casos de corrupció política que estan colpejant la vida pública i la imatge dels càrrecs electes, exigeix l'obligació de reposar els diners públics dels ciutadans, per aquells que han comés els delictes  i l'actuació immediata i pública, per part de les formacions polítiques, per a la separació de responsabilitats i/o representació dels corruptes.
 
Aquestes exigències foren aprovades per unanimitat, mitjançant una moció presentada al Ple el dimarts per Compromís  i ADN Morvedre i proposada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Tots el grups polítics, Compromís, Partit Popular, Esquerra Unida-PV, ADN Morvedre, Iniciativa Porteña, Partit Socialista Obrer Espanyol-PSPV i Ciutadans per Sagunt, acordaren també rebutjar la corrupció en totes les seues formes i lluitar contra aquesta en tots els àmbits de la vida pública, promovent la qualitat de la democràcia, presidida per l'ètica i la dignitat. Per això consideren necessari el compliment rigorós de la Llei en els mecanismes de control en la gestió de les Administracions Públiques i defendre el nom de la Societat Valenciana, treballadora, honesta, i lamentar profundament l'estafa econòmica i moral a què els corruptes ens han sotmés.
 
Segons s’afirma en el text de la moció “Les últimes notícies de corrupció afecten d'una manera molt negativa a la legitimitat de les nostres institucions, perquè a més del desvergonyiment, ens demostra que han fallat els mecanismes de control dels partits i de les institucions. És el moment, no podem esperar, hem d'actuar, els ajuntaments som responsables de configurar una administració íntegra, impecable i honrada”.
 
Tots estan d’acord en què la corrupció suposa una amenaça per a l'estabilitat i seguretat de la societat valenciana, perjudica les institucions i els valors de la democràcia, l'ètica i compromet el desenvolupament dels nostres pobles. És una alifac que afecta molt negativament davant de la incomprensible realitat de què roben els diners de tots, enfront dels que estan patint els efectes d'una crisi devastadora. A més, han aprovat la retirada dels honors públics a les persones corruptes, en totes les seues modalitats (plaques commemoratives, places, estàtues, condecoracions, etc.) instant a les entitats ciutadanes al suport en aquestes accions.

Finalment reconeixen que les institucions han de promoure i fomentar el rebuig de la corrupció, “és la nostra obligació, som servidors públics que hem de vetlar per una gestió pública responsable i d'equitat sotmesa a la Llei. També, és la nostra responsabilitat, fomentar la cultura dels valors socials, ètics i democràtics, apartant el model de societat que ha alimentat el mètode del «pelotazo» econòmic i en conseqüència, potenciar els sistemes de control de mitjans policials, judicials, així com dels organismes encarregats de la vigilància i inspecció de la gestió pública”.
 
L’FVMP representa a 542 alcaldes i a 5.782 regidors, càrrecs electes locals, que treballen i presten els seus serveis amb dedicació i honestedat, en el seu compromís per millorar la vida dels seus veïns i veïnes des d'una vocació de servidors públics. Una gran majoria són de xicotets municipis, sense retribució econòmica, però amb moltes ganes de treballar pel seu poble. No obstant això, la conducta delictiva d'uns, suposa un atropellament al bon fer públic dels altres, la immensa majoria.