El regidor d’Educació destaca les novetats del nou curs escolar a la nostra ciutat

El nombre d’alumnes matriculats és de 6.540 en Infantil i Primària


Des de la regidoria d'Educació s’informa que l'inici de curs s'ha realitzat amb total normalitat als centres educatius d'Infantil, Primària i Secundària de la localitat. El nombre d'estudiants matriculats als centres educatius de Sagunt és de 6.540 alumnes, dels quals 92 són de Primer Cicle d'Infantil, 1.694 de Segon Cicle d'Infantil i 4.754 de Primària.

En este sentit, el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha declarat que “en Primer i Segon Cicle de Primària s'han escolaritzat este any 560 alumnes. Per altra banda, pel que fa a les dades de Secundària encara no podem dir-les, ja que encara s’estan matriculant en alguns centres les noves incorporacions”.
 
Com a novetats a ressenyar per a este nou curs 2017-2018, cal destacar diversos aspectes. En primer lloc, el Centre de Servici de Formació del Professorat de la Comunitat Valenciana (CEFIRE) torna a funcionar en Sagunt des de l'1 de setembre amb 8 assessories i una especial de Cultura Clàssica. El regidor de Cultura ha declarat que “l'activitat del CEFIRE és molt important pel nou desenvolupament formatiu i de coordinació de les activitats en les escoles i, per descomptat, per millorar la qualitat de l'ensenyament en el nostre poble i en l'àrea d'influència del CEFIRE-SAGUNT”.
 
En segon lloc, les obres de l'Aulari del CEIP Villar Palasí estan molt avançades i es preveu la seua finalització per al primer trimestre del 2018. D’altra banda, explica que “s'han substituït les cobertes de fibrociment al CEIP Baladre de Port per unes cobertes de tipus sandwich. A més a més, esta nova reforma proporcionarà una millora en l'aïllament tèrmic, el qual generarà un major confort i benestar en les aules” ha puntualitzat Tarazona.
 
En tercer lloc, l'Ajuntament de Sagunt amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, ha firmat un conveni amb els I.E.S Camp de Morvedre i Jorge Juan per poder desenvolupar el Programa d'Aules Compartides. Es tracta d'un programa d'atenció a la diversitat i inclusió educativa dirigit a aquells alumnes que es troben en risc d'exclusió social.
 
S'està desenvolupant el Pla d'Ocupació de l'Ajuntament de Sagunt en diferents centres educatius amb intervencions necessàries en manteniment i conservació de les instal·lacions per valor de 600.000 euros” ha destacat el delegat d’Educació, qui també ha assenyalat que “s'ha urbanitzat i adequat els deficients accessos al CEIP Villar Palasí i CEIP Ausias Marc pel Carrer Sant Lluis; així com també s'ha consolidat l'aulari que dóna al pati del CEIP Cronista Chabret i ja es pot utilitzar amb absoluta normalitat i seguretat després de la manca d'atenció que va tindre des del 2013 i el perill que això va suposar”.
 
Pel que fa al transport col·lectiu per part de la Conselleria d'Educació, s’ha de destacar que estan en funcionament als I.E.S Jorge Juan i Camp de Morvedre fins els centres de primària com el CEIP Maria Yocasta Ruiz A. i CEIP Vilamar, “ja que són els més allunyats dels seus centres d'adscripció anomenats i que estan a més de tres quilòmetres” ha matisat Tarazona.
 
Respecte als col·legis amb més volum, s'està incorporant personal de suport administratiu. A més a més, el CEIP Villar Palasí també comptarà, durant este curs, amb un Auxiliar Administratiu compartit entre el CEIP Maria Yocasta Ruiz A. i CEIP Maestro Tarrazona. Així mateix, els centres CEIP Romeu, CEIP Baladre, CEIP Cervantes i CEIP Vilamar tindran l’aplicació de jornada continuada, així com també un augment d'ajudes als menjadors escolars incloent els mesos de juny i setembre.
 
Finalment, i respecte a les encomandes de la comunitat educativa, “ens consta que la Conselleria té molt en compte les nostres necessitats, tant d'un nou centre de secundària, ja que la ràtio de secundària certament està al límit i som conscients d'allò, com també de la posada en marxa del CIPFP per a la comarca. Esperem notícies positives prompte”.