Gran seguiment de les jornades culturals sobre la Ciutat Islàmica

El cicle d'activitats forma part de les accions per a recolzar la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
Imagen 1Imagen 2


Les jornades d'activitats sobre la Ciutat Islàmica han rebut una gran afluència de públic durant la seua celebració. Entre el divendres i el dissabte centenars de persones han pogut gaudir d'esdeveniments com la fira cultural i gastronòmica musulmana, així com una conferència i una visita guiada. Aquest cicle d'activitats ha servit per a donar a conèixer el patrimoni històric islàmic del municipi i donar impuls a la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
 
El divendres a les 19 hores, la conferència “El maestrazgo de la ceràmica andalusina i la seua projecció històrica. Aspectes tècnics i socials”, va córrer a càrrec del director del Museu de la Ceràmica González Martí de València, Jaume Coll. En ella van intervenir, a més, Adel Senhaji Rifi, component del Centre Islàmic Mesquita La Pau del Port de Sagunt; Amparo Sánchez Rosell, de la Plataforma contra la Islamofobia i l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández.
 



 
El dissabte a les 10 hores es va realitzar la visita guiada a la alcazaba islàmica del castell de Sagunt a càrrec de Manuel Civera, que va partir de la porta de l'Ajuntament. A les 18 hores es va celebrar la fira cultural islàmica en el Passeig Doctor Fleming (Triángulo Umbral) a l'altura del Centre Cívic. En ella, membres de la comunitat islàmica van oferir mostres de la seua gastronomia, artesania, cal·ligrafia, etc., per a acostar la seua cultura a la resta de la ciutadania.
 
 
L’alcalde Quico Fernández va declarar que “estes dues jornades que estem celebrant tenen un doble objectiu. D'una banda, buscar el reconeixement de la nostra comunitat islàmica, formada per més de 2.500 persones que se senten perfectament integrades. D'altra banda, conèixer la nostra pròpia ciutat en este mateix període. Igual que hem parlat dels períodes antic i clàssic, íber, romà i de la Ciutat Jueva, hi ha un període de la nostra història que va tenir una gran transcendència en el nostre patrimoni, cultura, gastronomia i literatura, que és el període esplendorós del passat islàmic”.
 
Fernández va afegir que “és molt important que tots els ciutadans ens respectem i també que ens estimem, i l'afecte passa moltes vegades pel coneixement. La intolerància sempre té el seu origen en la ignorància. Les coses que s'ignoren no s’estimen. Sabent que tenim coses en comú, que compartim valors, la convivència és molt més positiva i per tant tots podem estar units per a buscar un futur millor per a la nostra ciutat. Esta és una jornada excepcional i necessària, i a més està perfectament contextualitzada en el nostre projecte de Patrimoni de la Humanitat”.