Igualtat forma a més de 2.000 joves amb els tallers en centres educatius sobre prevenció de la violència de gènere

Després de dos anys consecutius de realització del programa, i davant l'extraordinari acolliment dels centres, l'àrea d'Igualtat ja treballa en noves propostes per al següent curs
Imagen 1
La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt finalitza els tallers sobre prevenció de la violència de gènere entre la població més jove del municipi. Este curs 2016/2017, han participat els sis IES de la localitat, per tant, més de 2.000 alumnes han rebut esta formació.
 
Es tracta d'un programa obert i flexible en els IES de Sagunt i del Port de Sagunt d'atenció integral en intervenció i prevenció en casos de violència de gènere en adolescents, noves masculinitats i atenció a la diversitat sexual, abastant des de 6é de Primària fins a 2on de Batxiller.
 
La regidora d'Igualtat, María Giménez, assegura que la prevenció de la violència “és una prioritat política per a este ajuntament, ja que l'educació, la prevenció, la informació, la detecció primerenca i el desenvolupament d'una cultura de resolució de conflictes des del respecte a la diferència i la simetria de poder, són les claus per a la transformació estructural de la violació dels drets humans de les dones, com és la violència de gènere”.
 
L'objectiu principal dels tallers ha sigut aproximar a l'alumnat als conceptes bàsics de la teoria de la construcció social i cultural del gènere, amb la finalitat de reflexionar, debatre i despertar una mirada crítica en torn a la construcció d'identitats, representacions i estereotips de gènere des de la infància.
 
Un altre objectiu fonamental ha sigut proporcionar eines i indicadors que permeten detectar situacions de risc relacionades amb la violència de gènere, així com adquirir elements d'anàlisi crítica enfront dels missatges amb els quals els mitjans de comunicació contribueixen a perpetuar la desigualtat en les relacions entre gèneres i amb ella, la violència contra les dones, segons indiquen des de l’organització.
 
Atès que l'adolescència és el moment vital en el qual es descobreixen i estableixen les primeres relacions afectives i sexuals, és fonamental abordar la desigualtat, les relacions asimètriques de poder i les conductes abusives i/o violentes en qualsevol de les seues manifestacions.
 
Després de dos anys consecutius de realització del programa, i davant l'extraordinari acolliment dels centres, l'Àrea d'Igualtat ja treballa en noves propostes per al següent curs.