L'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València organitzen la I “Universitat d’Estiu. Sagunt Patrimoni de la Humanitat”

Esta iniciativa té com a objectiu facilitar el procés de presentar una candidatura per part de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO


La Universitat de València en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València ha organitzat la primera Universitat d’Estiu. Sagunt Patrimoni de la Humanitat la qual tindrà lloc els dies 20 i 21 de setembre en el Centre Cultural Mario Monreal.

Esta iniciativa forma part del procés que ha iniciat l'Ajuntament de Sagunt, després de la seua aprovació en el Ple per unanimitat de tots els partits polítics, perquè la ciutat presente una candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Este procés tindrà com a eix un Pla Director que l'ajuntament de Sagunt i la Universitat de València elaboraran.
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, assegura que La Universitat d’Estiu: Sagunt. Patrimoni de la Humanitat és un primer pas en este camí de reflexió per a l'elaboració de la proposta. D'altra banda, volem que Sagunt siga una ciutat de projecció internacional sobre la cultura clàssica, la història i el patrimoni”

En la Universitat d’Estiu. Sagunt Patrimoni de la Humanitat es reuniran docents, professionals, estudiants i ciutadans de Sagunt per a posar en comú aspectes d'interès sobre la proposta de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat. Aspectes tals com el Pla Director o l'impacte econòmic que pot suposar la declaració de la ciutat com a Patrimoni de la Humanitat.

A més, la iniciativa està oberta al públic de manera gratuïta, per la qual cosa pot assistir qui ho desitge. Per a aquells que desitgen inscriure's u obtindre més informació sobre el tema, poden obtenir-la a través de la pàgina web projeccio.uv.es 

Fernández assegura que l'acord amb la Universitat de València per a elaborar la proposta que es presente a la UNESCO és molt important ja que “el camí no serà gens fàcil, perque tenim un patrimoni extraordinari però molt complex en molts aspectes. Necessitem, per tant, l'ajuda de la Universitat de València, i concretament de la facultat d'Història, perquè és on estan els principals investigadors i investigadores del nostre patrimoni i la seua aportació de coneixements ens resultarà imprescindible”.

En estes jornades participaran Carmen Aranegui, catedràtica emèrita de la Universitat de València i membre del Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt; Ester Alba, degana de la facultat de Geografia i Història de la Universitat de València; Pau Rausell, professor titular d'Economia Aplicada de la mateixa universitat; Albert Girona, secretari autonòmic de Cultura; José María Chiquillo, president de la xarxa internacional del programa Rutes de la seda de la UNESCO i Mercedes Berenguer, diputada en Les Corts i responsable del programa de les universitats estacionals de la Universitat de València.​