L'Ajuntament de Sagunt rehabilitarà l'edifici Voro Alandí d’Almardà per a la seua conservació i promoció artística i turística

La inversió necessària serà de 200.000 euros i està cofinançada al 50% pel Fons FEDER de la Unió Europea

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat la inclusió d'una nova inversió de 200.000 euros en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de la ciutat, l’EDUSI Join Sagunt, que està cofinançada al 50% pel Fons FEDER de la Unió Europea. Es tracta de la rehabilitació de l'edifici Voro Alandí, situat en l'avinguda Itàlia d’Almardà, per a la seua conservació i promoció artística i turística.

Les actuacions estaran destinades a retornar l'edifici a la seua aparença original, introduint a més, totes les necessitats d'un equipament urbà del segle XXI (connectivitat, accessibilitat, eficiència energètica). L'edifici té una superfície de 185 m² i les actuacions a desenvolupar són la revisió, consolidació o substitució de la coberta, revisió i eliminació de filtracions també en la coberta, substitució i millora de l'eficiència energètica dels sistemes de lampisteria, sanejament, electricitat i climatització, substitució de la fusteria interior i exterior, a fi de millorar l'eficiència energètica, i mesures per a garantir l'accessibilitat de tota la ciutadania (eliminació de vorades, barreres arquitectòniques innecessàries i instal·lació de rampes d'accés).

Esta nova operació de l’EDUSI està enquadrada en l'objectiu temàtic de conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural; i en la línia d'actuació de rehabilitació del patrimoni històrico-artístic, arqueològic i industrial de Sagunt i la seua promoció orientada al turisme.

La delegada de l’EDUSI de l'Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino, ha destacat que amb esta inversió i amb ajuda dels Fons FEDER «podrem millorar els espais de convivència de la ciutadania que estan emmarcats en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Join Sagunt». Per la seua banda, el delegat de Contractació, Javier Raro, ha recordat que este és un projecte en el qual el seu departament porta temps treballant a fi de millorar i modernitzar este espai: «Ja ho tenim dotat amb 100.000 €, però amb l'arribada dels Fons EDUSI podrem ampliar-lo». A més, ha informat que en este moment «tenim en licitació la redacció del projecte i pretenem que en l'any vinent siga una realitat. Estem satisfets que una nova operació EDUSI veja la llum i continuarem treballant perquè este projecte finançat amb fons FEDER de la Unió Europea el continuem fomentant i ampliant des de l'Ajuntament de Sagunt».

L'edifici Voro Alandí és un dels més representatius de la típica arquitectura costanera desenvolupada entorn de mediats del segle XX en la costa valenciana. Des de la seua construcció, ha tingut diversos usos i per este motiu ha anat perdent la seua essència original. Per esta causa, l'Ajuntament de Sagunt ha plantejat la rehabilitació i recuperació d'esta estructura que marca el començament del turisme, tant com fenomen econòmic com socio-cultural.