L'alcalde de Sagunt i el diputat Emili Altur visiten les obres del mur del Temple de Diana

També s'han reunit per a tractar les possibles inversions que es realitzaran en la localitat en el marc del pla de subvencions a grans ciutats de la Diputació de València
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, han visitat les obres del mur de l'edifici conegut com a Temple de Diana a Sagunt. A més, s'han reunit per a tractar les possibles inversions que es realitzaran en la localitat en el marc del Pla de Subvencions a grans ciutats de la Diputació de València.

En aquest sentit, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Des de l'Ajuntament de Sagunt estem molt satisfets del treball de la Diputació de València, de la forma en què està distribuint els diners, de manera objectiva, no com es feia abans en funció de qüestions partidistes o personals. Els 2.300.000 euros del pla anterior estan invertits en obres que ja estan pràcticament finalitzades i que estan millorant la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans. Ara tenim una nova ajuda per a les ciutats que abans no érem beneficiàries dels Plans Provincials d'Obres i Serveis (PPOS) i l'anem a destinar a recuperar patrimoni, a millorar instal•lacions esportives i tot allò que, en definitiva, està al servei dels ciutadans”.

El diputat Emili Altur ha assenyalat: “Des de la Diputació hem volgut que aquelles ciutats de més de 50.000 habitants que no tenen dret al PPOS puguen tenir un conveni singular amb un criteri únicament poblacional”. Així mateix, Altur ha explicat a l'alcalde de Sagunt la partida pressupostària que els correspon i les possibles inversions que poden realitzar.

Les obres de les restes del mur de l'edifici conegut com a Temple de Diana s'han adjudicat a l'empresa Construcciones Arcas Caballer S.L per un import de 65.081 euros. Ja s'han iniciat els treballs d'excavació arqueològica i han aflorat diverses estructures com un aljub, que podria datar dels segles XIV o XV; una estada moderna, dels segles XVIII i XIX; i un enllosat delimitat per dos murs de blocs de calcària que possiblement es tracte d'una calçada, també dels segles XIV o XV. En aquest sentit, s'està valorant la seua possible integració en la plaça.