La delegació de Joventut engega la tercera temporada de la webserie #Ytuqmiras?!?

El període d'inscripcions per a participar estarà vigent fins al dijous 14 de juliol

L'Ajuntament de Sagunt, des de la Regidoria de Joventut, segueix apostant per la inclusió i per projectes que impliquen la consecució dels Drets Humans com una realitat des de la infància. Des d'aquesta perspectiva s'engega la tercera temporada de la webserie #Ytuqmiras?!?, i en aquesta ocasió, la temàtica treballada amb el col·lectiu de joves, entre 12 i 18 anys, és la LGTBfobia.

La webserie s'emmarca en un conjunt d'accions que s'han anat desenvolupant des de l'Àrea de Joventut per a proporcionar formació i informació a professionals, adolescents i famílies, com la I Jornada I de Sexualitats i identitats de gènere diverses en la infància i l'adolescència o els tallers realitzats en les aules de primer i segon de secundària sobre LGTBfobia, en els quals han participat un total de 26 grups dels IES Jorge Juan, Camp de Morvedre, Maria Moliner i Eduardo Merello.

Les inscripcions per a participar en la webserie es realitzaran en el Casal Jove de Port de Sagunt i en la Casa de la Joventut de Sagunt, fins al dijous 14 de juliol. El primer càsting tindrà lloc el dimarts 19 de juliol i els assajos i enregistrament el 20 i 21 de juliol, amb un horari de 10:00 a 13:00 hores el primer dia i de 10:00 a 14:00 els dos següents.

Segons ha explicat el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “
engeguem ara la tercera temporada de la webserie, que ha funcionat molt bé en les dues edicions anteriors i, amb aquesta tercera anem a centrar-nos a propiciar un oci alternatiu entre el nostre col·lectiu adolescent que reivindique i treballe per la igualtat i l'eradicació de les violències masclistes en qualsevulla de les seues formes”.

Els missatges que rep la societat amb tints homolesbotransfòbics s'aprecien en la vida diària freqüentment: sèries de TV de màxima audiència, pel·lícules, acudits que es difonen a través de les xarxes socials o mitjançant aplicacions mòbils. En tots aquests canals es registra un elevat volum de menyspreu cap a tota persona que no responga als estereotips de gènere legitimats culturalment i socialment, que troben un lloc comú en el riure i la mofa: discursos que repeteix una ampla part de l'alumnat i de la població heterosexual.

En aqueix sentit, utilitzar canals que els resulten atractius com són les noves tecnologies, per a difondre missatges i discursos que  transgredixquen  la heteronormativitat, suposa un esperançador motor de canvi i una forma d'acostar-nos a la realitat que viuen entre el grup d'iguals quan no responen als rígids estereotips de gènere.