La regidora d'Igualtat llig a les portes del consistori la moció que es portarà al Ple perquè el Govern Central augmente la partida contra la violència de gènere en els PGE

La moció s'ha llegit en el marc de les activitats del #19JAlertaFeminista i és una sol·licitud de la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre


El programa d'actes del #19JAlertaFeminista, organitzat per associacions i col·lectius feministes del municipi amb la col·laboració i el suport de la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, ha continuat esta vesprada amb la lectura d'una moció que es portarà al pròxim ple ordinari per a instar el Govern Central a destinar una major suma econòmica a la partida per a la prevenció de la violència de gènere en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017.

Després d’una nova lectura del manifest del #19JAlertaFeminista per part de Raquel Gaspar, de la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre, la regidora d'Igualtat, María Giménez, ha sigut l'encarregada de llegir la moció, que és una iniciativa de la Coordinadora. El document arreplega que la pressió política i social dels col·lectius feministes ja ha fet que en este projecte de PGE 2017 la quantia inicial de la partida de prevenció de violència de gènere s'incremente en un 25,7% pel que fa a l'any anterior, però es denuncia que la quantitat segueix sent un 2,20% menor que en 2010. A més, es congela la quantitat d’un poc menys de 20 milions per al programa 232B Igualtat entre dones i homes, la qual cosa suposa un 41,2% menys d'inversió que en 2010, segons el document.
 
 
En la moció s'exigeix que el pressupost ascendisca, dels 51,4 milions previstos actualment entre els dos programes (el que suposa el 0,011% del total dels PGE), a 120 milions d'euros. Es destaca que, de no ser així, “seria una ofensa i una burla a totes les dones que pateixen o han patit violència de gènere”.

També es ressalta “la nul·la inversió en la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i en els mitjans de comunicació, el no cobrir la prevenció i atenció a la violència sexual que exigeix el Conveni d'Istanbul, no millorar la resposta policial i judicial i no cobrir els costos dels serveis jurídics, psicològics i socials en les Entitats Locals”.