Les biblioteques públiques municipals celebren el Dia Internacional del Llibre amb tallers d'animació lectora i el repartiment d'obres

La delegació d'Arxiu i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat aquestes activitats
Imagen 1Imagen 2
 
Les biblioteques públiques municipals de Sagunt han celebrat el Dia Internacional del Llibre amb activitats infantils, en concret amb tallers d'animació lectora i amb el repartiment d'obres per a tots els públics. La delegació d'Arxiu i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat aquestes activitats. 
 
Els actes es van iniciar el passat 22 d'abril amb dos contacontes per als xiquets de 4 a 8 anys. En la Biblioteca Cronista Chabret els més xicotets van gaudir amb “Del conte a la titella”, mentre que en el Centre cívic ho van fer amb “Dóna la volta al món… amb 1001 contes”. Ambdues activitats van comptar amb un gran èxit de participació i de satisfacció entre els assistents. La regidora d'Arxiu i Biblioteques, Mónica Caparrós, afirma: “Des del departament d'Arxius i Biblioteques tenim com objectiu fomentar la lectura des de l'edat més primerenca. És per això que, en aquesta ocasió, hem decidit centrar-nos en els i les més xicotets/es. No solament obrim les biblioteques als xiquets i xiquetes i les convertim en espais on poden gaudir, sinó que al llarg d'aquesta setmana els agraïm la seua participació regalant-los un llibre. Aquesta iniciativa està sent molt ben acollida”. 
 
D'altra banda, les biblioteques dels dos nuclis de la població van iniciar el lliurament d'un catàleg especial sobre la figura del mestre Rodrigo titulat “Joaquín Rodrigo, l'home, el músic, el mestre” i de clàssics infantils de diversos títols per als menors. Aquestes obres seran lliurades en els centres bibliotecaris fins a esgotar existències. 
 
• Celebració del Dia del Llibre
 
Fent un poc d'història sobre l'efemèride, cal destacar que la idea original de la celebració del Dia del Llibre va partir de l'escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, proposant-la a la Càmera Oficial del Llibre de Barcelona en 1923 i aprovada pel rei Alfonso XIII en 1926. El 7 d'Octubre de 1926 va ser el primer Dia del Llibre, poc després, en 1930, s'instaura definitivament la data del 23 d'abril com a Dia del Llibre, una data en la qual en 1616 van morir Cervantes, Shakespeare o Garcilaso de la Vega. Eixa mateixa data, però de diferents anys van nàixer autors com Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla o Manuel Mejía Vallejo. La declaració del dia internacional recau en la Conferència General de la Unesco, un organisme que va apostar per la cita per a retre un homenatge mundial al llibre i els seus autors, i encoratjar a tots, en particular als més joves, a descobrir el plaer de la lectura i respectar la contribució dels creadors al progrés social i cultural.