Sagunt estarà entre els 100 paisatges més rellevants de la Comunitat Valenciana

En la clausura de les jornades de “Formació Turística per a Equips de Govern locals de la Comunitat Valenciana” va estar present la primera tinent d'alcalde, Teresa García, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer
Imagen 1Imagen 2
 
El divendres van tenir lloc les jornades de “Formació Turística per a Equips de *Govern locals de la Comunitat Valenciana” en el Centre Cultural Mario Monreal. Durant la clausura de l'acte, presidit per la primera tinent d'alcalde de Sagunt, Teresa García, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; es va avançar que Sagunt estarà entre els 100 paisatges més rellevants de la Comunitat Valenciana. A més, segons va explicar la primera tinent d'alcalde, Teresa García va a proposar que hi haja més paisatges de la Comarca presents com els aiguamolls, el Forn Alt i el Garbí. 

Les jornades que s'han celebrat en deu ajuntaments de la Comunitat Valenciana tenen com a objectiu formar alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, així com tècnics municipals, en matèries relacionades amb aquest sector econòmic. Els models turístics, els recursos, els productes turístics, les destinacions, la planificació estratègica o els paisatges valencians, han sigut objecte d'anàlisi per especialistes de les universitats de la Comunitat València: Universitat d'Alacant (UA), Universitat Jaume I de Castelló (UJI), i la Universitat de València (UV).

Durant la clausura de l'acte, la primera tinent alcalde de Sagunt, Teresa García, va explicar: “Tanquem avui unes jornades dedicades a completar la formació dels equips de treball dels nostres governs en matèria de turisme. M'agradaria mostrar el nostre agraïment a la Universitat de València pel seu suport i formació per a mantenir els estàndards de qualitat que estem oferint en les nostres ciutats”. Teresa García va afegir: “A Sagunt tenim un patrimoni històric riquíssim pel qual volem optar a ser Patrimoni de la Humanitat perquè el nostre Castell ha sigut escenari importantíssim del desenvolupament de la història de tota Europa, però també tenim un Patrimoni Industrial, uns espais naturals i una oferta de serveis i d'oci que pot casar molt bé amb allò que han estat explicant els experts que han vingut avui a debatre”. La primera Tinent d'alcalde va concloure que: “Aquest tipus de jornades i la participació per part de la Universitat ens ha de servir per a poder fer de les nostres ciutats i del País Valencià un referent de qualitat en aquesta matèria. La primera indústria del nostre país és el turisme i hem de ser també capdavanters en la innovació i punters en la qualitat dels nostres serveis. Sagunt és una ciutat amb les portes obertes i els braços oberts perquè la visiteu i la gaudiu, no és solament el Castell, també són nostres marjals, la Serra Calderona i molt més”. 

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer va destacar que: “Hem de tenir una estratègia compartida, moderna, avançada, competitiva i rellevant en el món sobre la base del nostre, al que som, i no tornar a perdre's cercant el que no érem, la qual cosa ens va arruïnar i va fondre la reputació. La nostra estratègia turística ha de basar-se en la singularitat, l'originalitat, l'autòcton, en definitiva, en la nostra personalitat. Açò crec que és el realment motivador”. 

Durant les jornades, es van tractar temes com “El model turístic valencià: característiques i canvis, reptes de futur”; “Valorització de recursos patrimonials i creació de productes turístics” ; “Les destinacions turístiques com a espai de desenvolupament empresarial, innovació, gestió de coneixement, aprenentatge i qualitat”; “Planificació i gestió del desenvolupament turístic des de l'àmbit local: instruments, xarxes de cooperació supramunicipal i col·laboració institucional”; “El paisatge en el model turístic valencià. Possibilitats i Alternatives”; “Teoria i pràctica de la gestió turística municipal”.


Tal com s'explica en el tríptic de les jornades, el turisme constitueix una activitat econòmica de gran transcendència en el context local, en concret per a alguns municipis valencians, es tracta d'una activitat econòmica amb capacitat de generació d'ocupació i creixement de l'economia basat en la transformació de part dels recursos turístics d'un territori en productes capaços de ser consumits, experimentats pels visitants. Per açò, les decisions adoptades pels actors municipals que tenen responsabilitat en aquesta activitat econòmica adquireixen cada vegada més transcendència.