Sagunt inicia la campanya “La sort és no trobar-ne” per evitar els excrements de mascotes en la via pública

Responent a la principal demanda de la ciutadania del municipi sobre la cura de la ciutat, la campanya pretén conscienciar sobre la importància de la recollida dels excrements de mascotes dels carrers
 


Sota l'eslògan “La sort és no trobar-ne”, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt a través de la SAG ha iniciat una campanya d'informació i conscienciació de la ciutadania sobre la importància que els propietaris i propietàries arrepleguen els excrements de les mascotes de la via pública. La campanya que ha sigut presentada hui per la regidora de Medi Ambient, Teresa García; el regidor d'Urbanisme, Pablo Abelleira; el regidor d'Activitats, Guillermo Sampedro, i el director general de la SAG, Enrique Català, respon a la principal demanda de la ciutadania del municipi sobre la cura de la ciutat.

 

Encarregada a l'empresa local de disseny gràfic i publicitat Yogur de Fresa, esta campanya es durà a terme durant els tres mesos d'estiu, coincidint amb la temporada estival en la qual els nuclis urbans de Sagunt s'omplin de gent. El pressupost ronda els 18.000 euros i es destinarà a accions de publicitat exterior mitjançant cartells en tanques publicitàries, marquesines i un autobús. També es repartiran als ciutadans 10.000 fullets, 500 cartells a comerços i es distribuiran dispensadores de bosses de recollides d'excrements amb l'eslògan de la campanya als amos i propietaris dels animals. D'altra banda, en xarxes socials també es difondrà un vídeo explicatiu de la campanya.

 

García ha declarat que esta campanya no solament tracta de donar a conéixer el treball que es fa des de la SAG pel que fa a la recollida d'excrements, sinó de “prevenir que estos excrements apareguen en els carrers del municipi perquè es tracta d'una acció totalment incívica dels veïns que la propicien, per la qual cosa enteníem que junt amb dels serveis de neteja i les accions de la Policia Local que ha de sancionar estos comportaments, feia falta donar el pas de conscienciar la ciutadania”.

 

També ha aprofitat l'ocasió per recordar que les sancions que es poden posar per no complir amb l'ordenança van des dels 150 als 600 euros. “Sabem que la major part de la ciutadania que té mascota es comporta cívicament, però solament que un 20% no ho faça s’enlletgeix la imatge de la ciutat”, ha manifestat la regidora, qui ha dit que és a este percentatge de ciutadans “a qui volem aconseguir arribar amb esta campanya”. A més ha manifestat que els que es comporten cívicament tenen el deure d’advertir als que fan un mal ús de l'espai públic perquè es comporten i que, en paraules de García, “no costa gens arreplegar els excrements de les mascotes”.

 

Abelleira ha reconegut que la major preocupació dels veïns segons els mapatges realitzats el passat any és la neteja dels excrements en els carrers, que si bé és cert que els empleats de la SAG s'encarreguen d'arreplegar “si després de netejar la ciutadania no els arreplega, dóna sensació de brutícia”. Segons el delegat d'Urbanisme, també es van a estudiar mesures “per acabar amb els orins de les mascotes que tant deterioren el mobiliari urbà”.

 

Per la seua banda, Sampedro ha explicat que esta és una primera fase de conscienciació que s'inicia durant els pròxims mesos i que ja “estem treballant per desenvolupar una nova ordenança per a les sancions als amos que no complisquen amb la recollida d'excrements ni amb la neteja dels orins de les mascotes”.